Hedef mi sapıyor?

Tunceli'de 58 gündür Diyarbakırlı öğrenci Gülistan Doku bulunmazken, kadın örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, barajdaki aramanın bir hedef şaşırtma olabileceğini öne sürerek, çok yönlü araştırma yapılmasını istedi.

Haberler 02.03.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocaktan bu yana kendisinden haber alnamayan Munzur Üniversitesi örencisi Diyarbakrl Gülistan Dokunun bulunmas için balatlan arama çalmalar devam ediyor. 58 gündür arama çalmalarnda her hangi bir ize rastlanmazken, savcln balatt soruturma ise sürüyor. Munzur Üniversitesi örencileri, sivil toplum kurulular ve kadn kurumlar Gülistan Doku nerede? diye sormaya devam ederken, ailesinin kentteki endieli bekleyii sürüyor. Diyarbakrdaki siyasi parti ve kadn kurumlar temsilcileri, olayn soruturulmas gerektiini belirtti.

OLAYIN SEYR M DETRLYOR?

SKM Meclis Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Satiye Ok, Dokunun 2 aya yakndr kayp olduunu, arama çalmalarnda bir gelime olmadn hatrlatt. Gençlik örgütleri, demokratik kitle örgütlerinin Dokunun akbetini sormaya çaltn belirten Ok, Dokunun günlerdir ayn noktada arandn dile getirdi. 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü Gülistan Dokuya atfettiklerini hatrlatan Ok, Gülistan Dokunun çln baka kadnlarn yaamamas için 8 Mart sahiplenmesini istedi.

ÖRENCLER GÜLSTANIN YAADIINI YAIYOR

Dokunun kuzenin bavuru sonucu olaya müdahil olduklarn söyleyen Rosa Kadn Dernei yöneticisi Ruken Ergüne, kadn kurumlaryla birlikte yaptklar toplantda bütün bilgileri toplayp, tarttklarn dile getirdi. Dokunun Zainal Abarakov ile görümeleri, tartmalar, üniversitede rektörlükte mobbinge maruz kaldn örendiklerini belirten Ergüne, Bütün örenciler Gülistann yaadn yayor. Gülistan kafede çalyor, öretmeni tarafndan mobbinge uruyor. Kaybolmadan iki gün önce erkek arkadayla tartyor, polis geliyor. Genç kadnn kaybolmasnda en bata bunlara baklmas gerekirken, erkek arkada olan ahsn babasnn polis olduunu örendik. Abarakovun ifadesi alnm olsa dahi yazmalaryla velev ki intiharsa, intihara sürüklemekte bize göre bir cinayettir eklinde konutu.

GÜLSTAN DOKU NEREDE VE DERSMDE NELER OLUYOR?

Dokunun kenttin her yerinde kameralar olmasna ramen bozuk bir kamerann olduu yerde inmesinin tartldn söyleyen Ergüne, unlar kaydetti: Bütün bunlar birletii zaman bulunmasna yönelik deliller olarak ortaya çkyor. Kentte genç kadnlara yönelik özel bir politika olduunu düünüyoruz. Bu konuda bütün kadn örgütleri, barolar, görev alan, bu ii yapmakla sorumlu olan bütün devlet memurlarnn, iini özellikle doru yaparak, aratrarak bu sürece katkda bulunmasn istiyoruz

BARAJDA ARANMASI HEDEF AIRTMA OLABLR

CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özer ise arama çalmalarnda hala belirsizliklerin olmasn vahim bir durum olarak deerlendirdi. Barajda aranmasnn da bir hedef artma olabileceini söyleyen Özer, sadece barajdaki arama deil, çok yönlü aratrma yaplmas gerektiini, mobese kameralar, giri çklarda yaplan GBTler ve görgü tanklarnn da aratrlmas gerektiini söyledi.

STESELER 24 SAAT çNDE BULUNULUR

nanyorum ki eer isteselerdi Gülistan 24 saat içinde bulurlard diyen Bar Annesi Zekiye Ylmaz, Dersimin küçük bir kent olduunu, uçan bir kutan dahi yetkililerin haberdar olduunu söyledi. Her gelen arama, kurtarma ekiplerinin, Gülistann barajda olmadna ilikin sözlerini hatrlatan Ylmaz, olayn alt yapsnn aratrlmas gerektiini dile getirdi.

DOKUNUN BULUNMASI çN DUYARLILIK ARTMALI

Kadna yönelik hak ihlallerinin sistematik bir ekilde devam ettiini ifade eden Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Yeniehir lçe Ebakan Remziye Szc da, Gülistan, kaybolmasna sebep olan faillerden sorulmas gerekirken, iki aydr barajda çalma yaplyor. Zainal Abarakovun gizlice sorgulanmas, bu suçlularn gizlenmesi anlamna geliyor. Gülistan Doku bulunsun, suçlular yarglansn. Gülistann bulunmas için gereken çabay gösteriyoruz. Bu konuda duyarlln artmas gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git