Hediyeli satranç takımıyla milli!

Türkiye Satranç Şampiyonası'nda küçükler kategorisinde üçüncülük elde ederek milli takıma girmeye hak kazanan 7 yaşındaki Nazlı Demir, dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Haberler 07.03.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde yaayan, 4 yandayken dönemin Babakan Ahmet Davutolunun kenti ziyaretinde hediye ettii satranç ile bu brana ilgi duymaya balayan Nazl, kendisinden 2 ya büyük ikiz aabeyleri ile kursa giderek satranç örenmeye balad.

Evde oyuncaklaryla oynamak, çizgi film izlemekten çok zamann satranç eitim videolarn izleyerek deerlendiren Nazl Demir, katld müsabakada önce il birincisi, Türkiye Satranç Federasyonunca 21-27 Ocakta Antalyada düzenlenen Türkiye Satranç ampiyonasnda da Türkiye üçüncüsü oldu.

Milli takma seçilen Nazl, önce Avrupa sonra dünya çapndaki ampiyonalarda ülkesini temsil etmeyi hedefliyor.

Satranç l Hakemi ve Satranç Antrenörü Nevin Akkuun gözetiminde Avrupa ampiyonas için düzenlenecek milli takm kamp öncesi hazrlklara balayan Nazl Demir, hedefine ulaarak dünya ampiyonu olmas halinde hak kazanaca kupay Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana hediye etmek istiyor.

- Nazl: Dünya kupasn Türkiyeye getirmek istiyorum

Nazl Demir, ilk kez satranc, dönemin Babakan Davutolunun Mardini ziyaretinde kendisine hediye ettiinde gördüünü, bu sayede satranç örenmeye baladn söyledi.

Buna vesile olan Davutoluna teekkür eden Nazl, daha sonra aabeyleri ile kursa katlarak satranç örendiini belirtti.

Mardin ve Antalyada yarmalara katldn dile getiren Nazl, Mardinde bütün rakiplerimi yendim ve birinci oldum. Antalyada ise Türkiye üçüncüsü oldum. dedi.

Nazl Demir, Türkiyeyi dünyada en iyi ekilde temsil etmek isteini vurgulayarak, lk hedefim Türkiye ampiyonu daha sonra dünya birincisi olmak. Dünya kupasn Türkiyeye getirmek ve Cumhurbakanmza hediye etmek istiyorum. çünkü onu çok seviyorum. ifadelerini kulland.

- Mahmut Demir: Kzmla gurur duydum

Nazlnn babas Mahmut Demir, kznn satrançla okul öncesi tantn, hediye edilen satrançla evde ikiz aabeyleriyle oynamaya baladn belirtti.

Daha sonra okulda açlan kursa katlan kznn bu branta eitim aldn aktaran Demir, turnuvalarda çok sayda dereceler elde etmesinden duyduklar gururu anlatt.

Kzmla çok gurur duydum. Kzm tebrik ediyorum. Bundan sonrada her türlü destei vereceim. Satranc çok severek oynuyor. Satrancn derslerine de olumlu etkisi oldu. diyen Demir, kznn ayn zamanda baarl bir örenci olduunu aktard.

Anne Samia Demir, evde kznn ve iki olunun çizgi film izlemek yerine sürekli satranç oynadn anlatarak, kznn baarsnn kendilerine gurur kayna olduu kaydetti.

- Antrenör Akku: Nazlda ciddi anlamda potansiyel var

Antrenör Nevin Akku, snf öretmeni olduunu ancak okulda satranç egzersizi kursu açarak, bu brana yatkn örencilere kurs vermeye baladn söyledi.

Nazl Demir ve iki kardeinin bu kursa katldn anlatan Akku, Nazlda ciddi anlamda potansiyel var. çok zeki ve çok yönlü düünebilen bir örenci. lk katld turnuvada miniklerde Mardin birincisi oldu. Farkl bir çocuk olduunu düünüyorum. diye konutu.

Demirin Mardinde küçükler kategorisinde birinci olduunu, ardndan Antalyada düzenlenen Türkiye Satranç ampiyonasnda küçükler 7 ya kzlar kategorisinde oynad 9 maçta 7 galibiyet aldn dile getiren Akku, Demirin ilk 12ye girerek milli takma seçilme hakk kazandn bildirdi.

Akku, Türkiye birinciliini Demirin rahatszlanmas nedeniyle kaçrdklarna iaret ederek, aksi takdirde birinci olmay beklediklerini ifade etti.

imdi hedeflerinin Demiri iyi ve salam temellerle önce Türkiye birincisi, sonra dünya ampiyonu yapmak olduunu anlatan Akku, Hedefimiz büyük. Ciddi anlamda çalmalara baladk. Hedefimize ulaacamz düünüyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git