Hem komutan hem anne

Muş'ta görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Sevilay Tan, iş hayatında terör ve kaçakçılıkla mücadelede aktif görev alırken, evde 2,5 yaşındaki oğluna iyi bir anne olmanın çabasını gösteriyor.

Haberler 08.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - Muta bir çocuk annesi Astsubay Kdemli çavu Sevilay Tan, evde 2,5 yandaki oluna annelik yapyor, i hayatnda terör ve kaçakçlkla mücadelede aktif görev alyor.

Halkn huzuru ve vatann bölünmez bütünlüü için terör örgütü PKK ve kaçakçlarla mücadele eden l Jandarma Komutanlnda görevli 5 kadn astsubay, mesleklerini özveriyle sürdürüyor. Kadn astsubaylar, büro ilerini tamamladktan sonra Hasköy Gökyaz Jandarma Karakol Komutanl önündeki yol uygulamasnda üphelendikleri kiilerin kimlik bilgilerini sorguluyor ve araçlarda arama yapyor.

Sürücülere trafikte uymalar gereken kurallar anlatan kadn astsubaylar, yaanabilecek saldrlara kar arkadalarnn güvenliini de tam donanml zrhl araçla salyor.

Bu astsubaylardan biri olan ve 4 yl Muta olmak üzere 6 yldr görevini baaryla sürdüren bir çocuk annesi Sevilay Tan, mesleinin yan sra annelik görevini de yerine getiriyor. Tan, mesai saatleri dndaki zamann ei ile geçiriyor, 2,5 yandaki olu Güneye hikaye okuyup onunla oyunlar oynuyor.

- Klada ev kadnln bir yana brakyorum

Astsubay Kdemli çavu Tan, askerlik gibi kutsal bir meslei seçmenin gururunu yaadn belirterek, vazifesini sürdürürken annelik görevini hiçbir zaman ihmal etmediini söyledi.

Görev ald yol kontrolleri, kaçakçlk, asayi, istihbarat ve terör operasyonlarnda suçlularla mücadele yürüttüklerini anlatan Tan, öyle konutu: Kladan çktktan sonra bir kadn olarak aileme vakit ayryorum. Klaya girdiimde ev kadnln bir yana brakp tamamen mesleime odaklanyorum. Bu meslei yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Evde bir ev kadnnn yapmas gerekenler ne varsa onlar yapyorum. Her eyden önemlisi çocuumla ilgileniyorum. Bu meslei kadn olarak yaptm için herkese örnek olmak istiyorum. Meslee girmek isteyen arkadalarmza da baarlar diliyorum.

- Jandarmann kadn komutanlar

Astsubay çavu Seda Tekin Lale ise 2 yl önce Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin astsubaylk snavn kazandn, 15 aylk eitim süreci sonunda Mua asayi tim komutan olarak atandn belirterek, 24 saat esasna göre görev yapmaktaym. Yol kontrol faaliyetlerinde terör örgütüne ve kaçakçlara frsat vermemek için her daim görevimizin bandayz. dedi.

Astsubay çavu Emine Akboa da Mu l Jandarma Merkez Karakol Komutanlnda destek tim komutan olarak görev yaptn bildirerek, Meslein verdii gurur tüm zorluklarn önüne geçiyor. Böyle erefli bir üniforma giydiim için onur ve gurur duyuyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git