Hem meslek Hem kazanç

Bağlar Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslar sayesinde onlarca ev hanımı meslek sahibi oldu. Kursları bitiren kadınlar ev işlerinin yanı sıra ürettikleri ürünleri satarak da ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Haberler 22.04.2018 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Balar Halk Eitim merkezinde verilen meslek kurslarna katlan onlarca ev hanm meslek sahibi oldu. Diki-naktan el sanatlarna kadar verilen kurslar baaryla tamamlayan ev hanmlar, evde veya açtklar iyerinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katk salyor. Kurslarn kadnlar için bir frsat olduunu dile getiren kursiyerler, dier kadnlarn kurslara katlmas için de çarda bulundu.

yeri açmak isteyenler var, çalp para kazanmak isteyenler var

Diki nak kursuna katlan Remziye Ergün, kurslara katldn ve ilerleyen dönemlerde i yeri açarak aile bütçesine katk salamak istediini belirtti. Ergün, Bu faaliyetleri duyduktan sonra katlmak istedim. Diki nak da seviyordum. Kadnlarn hiçbir ekilde evde oturmalarn istemiyorum. çocuklarna da bakabilirler, elerine de bakabilirler, evlerine de bakabilirler ve bu tür ilerde baarl olabileceklerine inanyorum. Bu tür kurslar gençlere de, bayanlara da, ei olan insanlara da, çoluk çocuu olan insanlara da gerçekten büyük bir katk salyor. Butik açmak isteyenler var, i açmak isteyenler var, çalp para kazanmak isteyenler var. Benim eimin durumu pek iyi olmad için serbest ite çalt için ben de bu meslei hocalarm sayesinde örenip ben de ilerleyen zamanlarda bir yer açmay düünüyorum. Güzel bir i, güzel bir ey. Hocalarm tebrik ediyorum gerçekten katk salamalar çok güzel. Herkes gelsin kimse korkmasn, evinde oturmasn dedi.

Böyle bir frsat tannd için teekkür ediyorum

Kurslara katlan 5 çocuk annesi Nefise Siyah ise, ki yldr kurslara geliyorum. ki dönemdir buraya geliyorum. çocuklarm büyüttüm bu sefer ayamn üstünde durmaya çalacam. Allah devletimizden raz olsun bizlere, ev hanmlarna böyle bir imkan salad için. Evde çocuklar da büyüdü artk uraacak bir ey yok. Oturup da ne yapacaz? Böyle bir frsat bizlere tannd için gerçekten çok teekkür ediyorum. En ufak çocuum ortaokul son snfa gidiyor. O yüzden buraya geliyorum. Örenmeye çalyorum. mkanm olursa hem bir eyler yapmaya çalacam hem de çocuklarma, evime bir katkm olursa ne mutlu bana. Güzel bir ey, öreniyoruz, mutluyuz. Arkadalarmzla, hocalarmzla arkadaz. Zamanmz güzel geçiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git