Hem meslek hem kazanç

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Kaymakamlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi bünyesinde faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) kadın istihdamına yönelik faaliyetler sürüyor. ÇATOM bünyesinde açılan usta öğreticilik kursu sayesinde 60 kadın hem meslek sahibi olacak hem de başka kadınlara umut olacak.

Haberler 18.09.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Olgunlama Enstitüsü ve Kzltepe çATOM ile yaplan protokol dorultusunda 60 kadn ev tekstili, makine naklar ve kilim kuma dokuma kurslarna katld. Yaklak iki yl sürecek eitim sonunda kadnlar usta öreticilik belgesi alacak. Bu belge sayesinde kadnlar hem i yeri açabilecek hem de açtklar kurslarda baka kadnlara ders verebilecek.

Program hakknda açklamalarda bulunan çATOM sorumlusu Bahar Yldz, Mardin Olgunlama Enstitüsü ile yaptmz protokol dorultusunda 3 alanda iki yllk bir kurs program açtk. 60 kadnmz burada eitiyoruz. ki yln ardndan kadnlarmz usta öreticilik belgelerini alm olacak. Ev tekstili, makine naklar ve kilim kuma dokuma olarak 3 alan açtk. Bu kadnlarmz yeri gelince belki kurumumuzda usta öretici olarak kurs açacak. Yeri geldiinde kendi imkanlar ile açtklar atölyelerde kendi etrafndaki kadnlara yardmc olabilecekler. Amacmz kadn istihdamna destek olmak dedi.

Kendi tekstil atölyemizi açabileceiz

Devlet tarafndan kendilerine imkan tanndn atlan kursiyer Gurbet Eksik ise, Buraya gelip diki nak öreniyoruz. nallah iki senede usta öretici olacaz. Kadnlar için çok büyük bir frsat olacak bu proje. Biz zamannda okuyamadk imkanmz ve frsatmz olmad ama devlet bize bu frsat verdi. Bu karsta sertifikalarmz aldktan sonra kendimize tekstil atölyesi açabileceiz. Alacamz usta öreticilik belgesini iyi bir ekilde deerlendireceiz açklamasn yapt diye konutu.

Kursa katlan Özlem Erbey de, ki senede burada kendimizi gelitirdikten sonra usta öreticilik belgesi alacaz. Allahn izniyle ve öretmenlerimizin desteiyle bizde usta öreticilik belgemizle kurslar açabileceiz. nallah i yeri açma belgesini de alacaz. Bunun için buraya geliyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git