Hemşire haftası!

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, hemşirelerin tüm dünyada insanların saygı duyduğu, cefakar ve vefakar sağlık emekçileri olduğunu belirterek, "Sevgi, şefkat, hayati bir ciddiyet ve hassasiyetle mesleklerini icra eden hemşirelerimize yönelik sorunlu uygulamalara son verilerek, çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konularındaki var olan problemler bir an önce giderilmelidir" dedi.

Haberler 15.05.2019 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl 12 ile 18 Mays tarihleri arasnda kutlanan Hemireler Haftas, Salk-Sen Diyarbakr ubesinde de kutland.

Hemireler haftas nedeniyle açklama yahan Salk Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu hemirelerin sorun ve taleplerine dikkat çekti.

HEMRELERN ÖNEM BÜYÜK

Ensariolu, Salk dendiinde akla gelen en önemli branlardan olan hemireler, ülkemizde olduu gibi tüm dünyada insanlarn büyük sayg duyduu cefakar ve vefakar salk emekçileridir. Tarih boyunca bu bilinçle hastalara hizmet etmi olan hemireler, bugün de ayn görev bilinci ve sorumlulukla ifa arayanlarn yardmna komay sürdürmektedirler. Hemireler, her daim salk hizmetlerinin mihenk ta olmutur. Hemire olmadan ne salk müesseseleri kurulabilir ne de o müesseseler hastalara hizmet sunabilir. Buna karn hemireler ülkemizde mesleki deeri yeterince alamadklar gibi bu durumun doal bir yansmas olarak mesleki yeterlilii de görememektedirler. Ayrca hemireler, salk hizmetlerinin sunumunda en fazla iddete urayan unvanlar arasnda ilk sralarda yer almaktadrlar. Bunu kabul etmek, iddet gibi en sefil insanlk suçunu mazur ve meru görmek, böyle bir muameleyi ifa datan salk emekçilerine yöneltmeye kalkmak kabul edilebilecek, görmezden gelinebilecek bir durum deildir. Bunun dnda hemirelerimiz, fazla mesai, youn i yükü ve uygunsuz çalma koullar altnda çalma mecburiyetinde braklmaktadrlar.

EK GÖSTERGENN BELRLENMES

Örnein bir hastanede baz hemireler hiç nöbete braklmazken, baka bir hastanede görev yapan hemire arkadalarmz, nöbet tutmaktan balarn dahi kaldramaktadrlar. Yine, siyasi iradenin gündeminde olan 3600 ek gösterge, tüm salk çalanlarn kapsayacak ekilde bir an önce düzenlenmeli, e deer unvanlar arasnda adil ve adaletli olmaldr. Özellikle döner sermayedeki ücret adaletsizlii ortadan kaldrlmal emein karl olan ücret verilmelidir. nsan yaamn konu olan tüm kutsal meslekler gibi hemirelik de yüksek moral ve motivasyona ihtiyaç duymaktadr.

HEMRE; EVKAT VE SEVGDR

Sonuç olarak; sevgi, efkat, hayati bir ciddiyet ve hassasiyetle mesleklerini icra eden hemirelerimize yönelik sorunlu uygulamalara son verilerek; çalma ortamlar, sosyal hayatlar, ekonomik ve özlük haklar konularndaki var olan problemler bir an önce giderilmelidir. çalanlarmzn i yaants ile aile yaants uyumlu hale getirilmelidir. Salk-Sen, hemirelerimizin yaad sorunlarn çözüme kavumas noktasnda yürüttüü sendikal mücadelesini ayn kararllkla sürdürecektir. Bu düüncelerle tüm hemirelerimizin Hemireler Haftasn kutluyor gerek mesleki yaamlarnda gerekse sosyal yaamlarnda huzur ve mutluluklar diliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git