Her alanda dezenfekte

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, 60 kişilik ekip ve 8 buharlı araçla sürdürdüğü dezenfekte çalışmalarında yaşam alanlarına dokunuyor. Bu kapsamda çocuk oyun parkları ve buralardaki oyun grupları dezenfekte edildi.

Haberler 26.03.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, yeni tip korona virüs önlemleri kapsamnda dezenfekte çalmalarn aralksz bir ekilde sürdürüyor. Cadde ve sokaklarn yan sra dinlenme alanlar da dezenfekte ediliyor. çocuk oyun parklar ve buralardaki oyun gruplar ekipler tarafndan titiz bir çalma ile dezenfekte edildi. 60 kiiden oluan ekipler ayn anda hem scak hem souk su püskürtme özellii olan buharl araçlarla yaam alanlarna antiseptik solüsyon ilacn dezenfekte ediyor.

Ekipler, yüzlerce örenci ve öretim üyesi tarafndan kullanlan Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kampüs ve binalarn virüs tehlikesine kar dezenfekte etti. Ekipler, gün içinde ayrca Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun da takip ettii çalma ile Yenihal bölgesinde cadde ve sokak dezenfekte çalmas gerçekletirdi. Ekiplerin çalmas vatandalarn takdirini toplad. Bakan Beyolu, baarl çalmalarndan dolay belediye ekiplerine teekkür etti.

YALILARIN HTYAçLARI BELEDYE TARAFINDAN KARILANIYOR

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamnda sokaa çkma yasa uygulanan yal vatandalarn ihtiyaçlar ise belediye tarafndan oluturulan ekip ile evlerine kadar ulatrlyor. htiyaç sahibi yal vatandalar Bakan Hüseyin Beyolu tarafndan görevlendirilen ekibe ulayor ve ekipler adres tespiti yaplan vatandalara ihtiyaçlarn temin ederek ulatryor. Bakan Beyolu, bir yandan dezenfekte çalmalar yaparken, dier yandan çileri Bakanl kararyla sokaa çkma yasa uygulanan 65 ya üzeri vatandalara ihtiyaçlarn özel olarak ulatrmaya devam edeceklerini kaydetti. Beyolu, Medeni olarak bilinen Avrupa ve bat dünyas yallarn ölüme terk ederken, biz ise medeniyetimizin gerei olarak yallarmza deer veriyoruz ve el üstünde tutuyoruz. Cumhurbakanmzn talimat ile yal vatandalarmza bu ekilde hizmet vermeye devam edeceiz. Onlara diyoruz ki siz evde kaln, biz size ihtiyaçlarnz ulatracaz. Sizlere hizmet etmek için varz dedi.

Ana Sayfaya Git