Her anne gibi oğlunu askere yolcu etmek istiyor

Diyarbakır'da, 'işe gidiyorum' diyerek evden çıkan Bayram Elhaman'dan 2 yıldır haber alınamıyor. Gözü yaşlı anne oğlunun askerlik çağı geldiğini, bir an önce bulup her anne gibi askere yollamak istediğini söyledi.

Haberler 01.04.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi Muradiye Mahallesinde yaayan 20 yandaki Bayram Elhaman, 2017 ylnn Mays aynda babasyla tarttktan sonra ie gidiyorum diyerek evden ayrld. Elhamandan 2 yldr hiçbir haber alnamyor. Kardeinin aabeyinin i yerinde olmadn ve telefonunu kapattn annesine haber vermesi üzerine, aile Elhaman aramaya balad. Daha önce stanbula tatile giden Elhamann tekrar tatile gittiini düünen aile 3 gün bekledikten sonra karakola bavurdu. Elhaman ailesinin bavurmad hiçbir yer kalmad, fakat 2 yl geçmesine ramen oullarndan haber alnamad. Kaybolduu zaman 18 yanda olan Elhaman, imdi ise 20 yana girdi. Anne Ayten Elhaman, her gün olunun kyafetlerini ütüleyerek odasn düzenlediini, olunun hayatndan endie ettiini dile getirerek olundan haber bekliyor.

Severek evlendii einden anlaamadndan dolay ayrlan Elhamann, ayrlk üzüntüsü yaarken babasyla tartt ifade edildi

Anneler Gününde annesine ayakkab almt

Bayram Elhamann annesi Ayten Elhaman, olunun kaybolmadan 4 gün önce Anneler Gününde kendisine ayakkab aldn dile getirerek olundan son hatra olarak ayakkabnn kaldn söyledi. Elhaman, Olum 16 Mays 2017 ylnda kayboldu. Sabah ie yolculadm, hiç bir ey yoktu normal bir gündü ie gitti. Daha sonra kardei telefon açt, aabeyim yok dedi. Hemen aradm telefonu kapalyd, akama kadar bekledik belki gelir diye. 2. gün de gelmedi 3. gün karakola bavurduk. Bekliyoruz, olum neredeyse inallah gelir, elinde meslei vard frncyd. Lisedeyken babas onu okuldan ald, çalp yardm etsin diye. 2 yldr hiçbir haber alamadk, inallah yayordur. Gitmeden birkaç gün önce babasyla tartmt, Anneler Gününde bana ayakkab almt, bana bir ey olursa, olum bana ayakkab almtr dersin diyordu. Ben de diyordum cannn sal önemlidir, hiçbir ey almana gerek yok. Bilmiyorum, belki daha önce planlamt gideceini, babasndan dolay sknts vard. Bir sefer tatil amacyla stanbulla gitti. stanbulu da anlatyordu, anne çok güzel diye. Ben de belki stanbula gitmi olabilir diyorum. Olum severek evlendi, evlilii 5 ay sürdü, ayrlmaya karar verdiler. Anlaamadlar boandlar, bunun sknts vard üzerinde. Babasyla da sknts vard, çalyordu bütün evin yükü ondayd. Bu skntlardan arnmak için tatil amaçl gitmi olabilir diye de düündük, bir hafta, 1 ay, 1 yl bekledik, u an 2 yl oldu. Hala da bekliyorum olum neredeyse gelsin, yeter ki sesini duyaym. Kardelerini çok severdi, engelli bir olum var, bazen diyordum bana bir ey olursa kardeine bakar msn? anne ben bakarm diyordu. Kz evladm yoktu, onunla sohbet ederdim, beni dinlerdi asi bir genç deildi dedi.

Olumun siyasi görüü yoktu

Anne Ayten Elhaman olunun siyasi bir görüü olmadn belirterek Olumun siyasi görüü yoktu, teröristler tarafndan kaçrlmsa da Allah belalarn versin. Kendi halinde bir gençti evden ie, iten eve geliyordu. Olum beni duyuyorsan gel hiçbir ekilde sana kzgn deilim, ben bir anneyim olumun bulunmasn istiyorum. Gören veya duyan olursa lütfen haber versinler, bana sadece olumun sa olduunu söylesinler en azndan bam yasta rahat brakrm, derim ki olum yayor o bana yeter. Cumhurbakanna da sesleniyorum ne olur olumu bulun bana. Cumhurbakan Diyarbakra gelmiti, yanna gidip söylemek istemitim gidemedim diye konutu.

Her anne gibi olumu askere yollamak istiyorum

Anne Ayten Elhaman, olunun askerlik ça geldiini, bir an önce bulup her anne gibi askere yollamak istediini söyledi. Elhaman, Olum Bayram Elhamam 18 yanda gitti u an 20 yanda. Her anne gibi olumu askere yolculamak isterdim. Benim annem 5 evladn askere yollad, ben de isterdim olum gitsin, en azndan devletin elinde olduunu bilirdim o bana yeterdi. nallah gören duyan olur, yaadn söyleseler bana yeter eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git