Her ay 15 milyondan fazla tüketiciye ‘Enerji Okuryazarlığı’ projesi

Enerji şirketi CK Enerji, kaynakların bilinçli kullanımına destek veren ‘Enerji Okuryazarlığı Projesi’ni elektrik faturalarına taşıdığını duyurdu. CK Enerji, görevli tedarik şirketlerinin gönderdiği elektrik faturalarında enerjinin verimli kullanılmasına yönelik öneriler yer alacak.

Haberler 12.06.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CK Enerji, kaynaklarn bilinçli kullanmna destek veren Enerji Okuryazarl Projesini, elektrik faturalar ile 15 milyondan fazla tüketiciye ulatrmay hedefliyor. CK Enerjinin stanbul, Antalya, Burdur, Isparta, Sivas, Tokat ve Yozgatta hizmet veren üç görevli tedarik irketi, her ay abonelerine gönderdii elektrik faturalarnda, artk verimli enerji kullanmna yönelik ipuçlarna da yer verecek. Ayrca elektrik faturalarna eklenen QR kodu akll telefonlarna okutan tüketiciler, elektrikli ev aletlerinin ne kadar enerji tükettiini gösteren tüketim hesaplama sayfasna da balanabilecek.

HAZRAN AYI TBARIYLA BALADI

Sürdürülebilir bir dünya için enerji kaynaklarnn bilinçli kullanmnn giderek daha önemli hale geldiini ifade eden CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk, her ay tüketicilerin evine giden elektrik faturalarn da bu yönde deerlendirmek üzere grup olarak yeni bir adm attklarn kaydetti.

Ülke ve aile ekonomisine destek olmak hedefiyle 2018de CK Enerji çats altnda Enerji Okuryazarl Projesinin balatldn ifade eden Öztürk unlar söyledi:

stanbul Avrupa Yakasnda görevli tedarik irketimiz CK Enerji Boaziçi Elektrik, Antalya, Burdur ve Ispartada CK Enerji Akdeniz Elektrik, Sivas, Tokat ve Yozgatta CK Enerji çamlbel Elektrik aracl ile yürüttüümüz proje kapsamnda bugüne kadar farkndal artrma adna önemli admlar attk. stanbul, Sivas ve Antalyada Milli Eitim Bakanl ve il müdürlükleri ile protokoller imzalayarak enerjinin bilinçli kullanlmas ile ilgili eitimler verdik. Elektrikli ev aletlerinin ne kadar elektrik tükettiini gösteren tüketim hesaplama butonu ile elektrik faturasndaki kalemlerin tek tek görülmesine olanak veren effaf fatura uygulamalarn devreye aldk. Son olarak her ay tüketicinin evine, iyerine gönderdiimiz elektrik faturalarn, Enerji Okuryazarl Projesinde bir tasarruf arac gibi kullanmak üzere çalma balattk. Haziran ayndan itibaren toplam 15 milyondan fazla tüketicimize faturalarmzdaki verimlilik önerileri ile destek veriyoruz. Böylece faturalar artk sadece tüketim bilgisi deil enerjinin doru kullanmna yönelik farkndalk da oluturmaya katk salayacak.

Ana Sayfaya Git