Her hesap için aynı parola kullanıyoruz

Türkiye'de kullanıcıların sadece yüzde 36'sı her hesap için benzersiz parola kullanırken, kullanıcıların yüzde 89'unun parolalarını kendileri oluşturuyor.

Haberler 15.09.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede kullanclarn sadece yüzde 36s her hesap için birbirinden farkl parola belirlerken, kullanclarn yüzde 89u parolalarn kendileri oluturuyor.

Kaspersky tarafndan hazrlanan Kaspersky Global Gizlilik Raporu 2020 balkl rapora göre, Türkiyedeki kullanclarn yars birkaç hesap için farkl parolalar kullandklarn iddia ediyor, ancak bunlarn yalnzca yüzde 10u benzersiz ifre oluturmak için parola oluturucular veya özel yazlmlar kullanyor.

Tüm bu kaynaklar güvenle kullanlmak istenirse, her bir site için ayr ayr parola kullanlmas ve hepsinin hatrlanmas gerekiyor. Kullanclarn yalnzca güvenilir kombinasyonlar seçmesi, bunlar düzenli olarak deitirmesi ve ayn parolay tekrar kullanmaktan kaçnmas önem arz ediyor.

Tüm parolalar hatrlamak zor olduu için kullanclar, ezberlemesi zor olan bu tip verileri genellikle bir kada ya da bilgisayarlarndaki bir text dosyasna yazyor. Güvenli olmayan bu yol, parolalarn kaybolmasna ya da çalnmasna neden olabiliyor.

- Kiisel verilerin güvenliini salamak için öneriler

Kaspersky, kiisel verilerinin güvenliini salamalar için kullanclara u önerilerde bulunuyor:

Hesaplara giri bilgilerinizi paylatnz kii saysn azaltn ve parolalarnz bakalarnn bulabilecei katlara ve cihazlara yazmaktan kaçnn. Parolalar notlarda veya defterlerde tutmak kolay gelebilir fakat bakalar bunlara da dierleri gibi kolay bir ekilde eriebilir. Kaspersky Güvenli Parola Kontrolünü kullanmay deneyin. Bu hizmet parolanzn ne kadar güçlü olduunu ve krlmasnn ne kadar zaman alacan gösteriyor.

Kaspersky Password Manager gibi güvenilir güvenlik çözümlerinin oluturduu güçlü ve salam parolalar kullann. Bu çözüm tüm hesaplara her seferinde güvenli ve benzersiz parolalar atayarak ayn parolay birden fazla kez kullanmanz önlüyor. Kiisel bilgilerinizi nasl koruyacanz ve raporun tamamn nasl okuyacanz konusunda daha fazla tavsiye için linki ziyaret edebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git