Her iki kişiden biri borçlu

Batman’da bir araştırma ve danışmanlık şirketi tarafından yapılan ekonomi çalışması, kentte yaşayan her iki kişiden birinin borçlu olduğunu ortaya çıkardı.

Haberler 12.06.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda aratrma ve danmanlk irketi kentte ekonomi üzerine bir çalma gerçekletirdi. çalmaya göre Batmanda her iki kiiden birinin borçlu olduu ve bankalar nezdinde en kritik on il arasnda yer ald. Konu ile ilgili bilgi veren aratrma ve danmanlk irketi genel müdürü Recep Domu, aratrma irketi olarak Batman genelinde sürekli çalmalar yaptklarn söyledi.

KORKUNç BR SONUç

Domu, Bu alanda en son yaptmz aratrma verilerine baktmz zaman ekonomik alanda gerçekten de Batmann gözle görülebilir sknts olduunu söyleyebiliriz. Ekonomi anlamda yaptmz aratrmaya göre Batmanda her iki vatandatan bir tanesi borçlu durumda bu borçlu durum ahslara, bankalara ya da esnaf gibi kurululara nitelendirilebilir. Bu anlamda her iki vatandatan birinin borçlu olmas gerçekten de karamsar bir tablo gözümüzün önüne getiriyor. Sadece borçlu olma durumu deil ayn zamanda Türkiye geneli Türkiye bankalar risk raporuna baktmz zaman Mart ay verilerine göre Türkiyede birçok alanda konut kredi, tat kredisi ve bireysel kredilerle karlatrdmz zaman Batman en riskli olan ilk on il arasnda yer almaktadr. Tat kredisinde yaklak 32 bin lira geri ödeme riski olan bir tutar söz konusu Türkiye ile karlatrdmz zaman Batman en riskli 10 il arasnda Konut kredisinde 76 bin liraya yakn bir rakam söz konusu ve dier ilerle karlatrdmz zaman yine en riskli 10 il arasnda Batman yer alyor.

K KDEN BR BORçLU

Buradan u çkyor borçluluk durumu çkyor ve bunu geri ödememe ödeyememe bir risk söz konusu isizlik orann en yüksek olduu, TRC 3 bölgesine baktmz zaman vatandalarda gerçekten de problemli bir sürece girmi durumda. Bu anlamda yetkilerinde en ksa sürede bu isizlii çözerek hem risk faktörünü ortandan kaldrmaktan hem de borçlanma durumunun önüne geçmesi gerektirmektedir. Bu verilere bilgilere baktmz zaman aslnda öyle bir durum karmza çkyor.

KENTTEK YAAM LÜKSÜ

Batman baktmz zaman lüks araçlarmz var, lüks konutlarmz var gerçekten de tadmz telefonlar yüksek meblada rakamlara ulalabilir ama bunlar halen kazandmz paralarla alm deiliz. Henüz kazanmadmz paralarla yaam standartlarmz yükseltmi durumdayz. Aldmz telefonlar borç ile alnm, bindiimiz araçlar kredilerle alnm ve oturduumuz evler kredilerle alnm ve bunu da ödeme riskimiz olduu için açkças önümüze karamsar bir tablo karmza çkyor umarm en yakn zamanda isizlik sorunu çözülmesi ile bu ekonomik skntlarda ortadan kaldrlr dedi.

Ana Sayfaya Git