Her il için saatlik hava tahmini uygulaması

Meteroloji Genel Müdürlüğünce, günlük hayatta meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önlenmesi ve zamanın daha iyi kullanılabilmesi için saatlik hava tahmini uygulamasına geçildiği bildirildi.

Haberler 02.11.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman ve Su leri Bakanlndan yaplan açklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüünün (MGM) her il için saatlik hava tahmini uygulamasna geçtii ifade edildi.

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, konuyla ilgili açklamasnda, meteorolojinin toplumsal hayatn her alanna girdiini belirterek, Beklenilen meteorolojik olaylarn tahmininin geni yelpazede verilmesinin toplumda yanl anlalmalara sebep olaca ve günlük yaam planlamasnda problemler oluturabilecei öngörülmektedir. Tahmin edilen meteorolojik olaylar, her il için saatlik olarak yapmak ve daha özellikli hale getirmenin ise bu problemleri en alt seviyeye çekecei açktr. deerlendirmesini yapt.

Bu çerçevede MGMnin her il için saatlik tahmin uygulamasna geçtiini aktaran Erolu, Bu uygulamayla vatandalarmz günlük ilerini planlarken zaman daha iyi kullanarak meteorolojik olaylardan kaynakl problemlerin önüne geçebilecek. ifadesine yer verdi.

- 46 bin 500 muhtara SMS gönderme uygulamas

MGM tarafndan üçer saatlik ve günlük tahminlerle scaklklarn ve beklenen hava olaylarnn vatandalara aktarldn kaydeden Erolu, ayrca can ve mal kayplarn en aza indirmek amacyla hazrlanan uyarlar ve deerlendirmelerin internet sitesi, mobil uygulamalar, sosyal medya, Meteorolojinin Sesi Radyosu, televizyon, gazeteler araclyla vatandalar ve ilgili kullanclarla paylaldn anmsatt.

Erolu, toplumsal farkndal artrmak ve vatandalarn uyarlara en yüksek seviyede ulamasn salamak amacyla 46 bin 500 muhtara SMS gönderme uygulamasna geçildiini de aktard.

Ana Sayfaya Git