Her Kurban Bayramı evlat acıları tazeleniyor

Diyarbakır'da 67 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda et dağıtırken PKK yandaşlarınca vahşice katledilen gençlerin aileleri, bir bayramı daha buruk geçiriyor Katledilen gençlerden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz: "Hiç unutamıyoruz. Acımız dün nasılsa bugün de aynı. Ölene kadar da bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bayram geldiği zaman acımız tazeleniyor" Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak: "Aradan 4 yıl değil, 100 yıl da geçse acımız aynıdır. Allah bu acıyı kimse göstermesin"

Haberler 25.08.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 67 Ekim 2014te Kurban Bayramnda kurban eti datrken terör örgütü PKK yandalarnca vahice katledilen gençlerin ailelerinin acs, ilk günkü gibi taze.

Merkez Balar ilçesinde bir dernek tarafndan hazrlanan kurban eti paketlerini yoksullara datrken terör örgütü DEA bahanesiyle 67 Ekim 2014de düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandalarnca vahice katledilen gençlerin aileleri, bir bayram daha buruk geçiriyor.

Öldürülen gençlerden Hasan Gökgözün babas Mehmet Gökgöz, AA muhabirine yapt açklamada, bir bayram daha çocuundan ayr geçirecekleri için kendilerini yalnz hissettiklerini söyledi.

Her bayram aclarnn tazelendiini ifade eden Gökgöz, aradan 4 yl geçmesine ramen sanki bayramda olunun tekrar ziyaretine gelecekmi gibi hissettiini belirtti.

Acmz dün naslsa bugün de ayn

Torunuyla her frsatta olunun mezarn ziyaret ettiini dile getiren Gökgöz, unlar söyledi:

Sanki olum dün katledilmi gibi oluyorum. Hiç unutamyoruz. Acmz dün naslsa bugün de ayn. Ölene kadar da bunu unutmayacaz ve unutturmayacaz. Bayram geldii zaman kendimizi yalnz hissediyoruz, acmz tazeleniyor sanki daha yeni ehit olmu gibi oluyoruz. Canm skldnda mezarna gelip oturuyorum, mezarn suluyorum ve olumla konuuyorum. Ne hakknz vard bize bunu yapmaya? Ne baardnz, neyi elde ettiniz?

çocuunun fakirlere kurban eti datmaya çkt zaman vahice katledildiini anmsatan Gökgöz, Olum Allah rzas için kurban eti datrken kendi kurban oldu. Ondan dolay Allah bize sabr veriyor. Bize teselli veren de budur. ifadelerini kulland.

PKKnn gayesi kaos çkarmaktr

Gökgöz, 67 Ekim olaylarnn bir daha yaanmamasn temenni ederek, baka bir ailenin yüreinin daha yanmamasn istediklerini söyledi.

Terör örgütü PKKnn amacnn kaos çkarmak olduunu ifade eden Gökgöz, sözlerini öyle sürdürdü:

PKK, 1990l yllardan bu yana kan döküyor, halen de kana doymad. Ben Kürtlerin hakkn aryorum diye bir mesele yok. Amaçlar sadece d güçlere hizmet etmektir ama Allahn izniyle baarl olamayacaklar. Yeter ki biz bir ve yekvücut olalm.

Biz bu ülkeyi kimseye teslim etmeyiz. Canmz veririz ama ülkemizi vermeyiz.

Allah bu acy kimseye göstermesin

Hüseyin Dakakn babas Öztekin Dakak da her Kurban Bayramnda aclarnn tazelendiini belirtti.

Olunun katledilmesinin üzerinden yllar geçmesine ramen aclarnn dinmediini dile getiren Dakak, öyle konutu:

Acmz bir nebze olsun dindirmek için mezarla gidiyoruz. Mezarla gidip çocuumla sohbet ediyorum, derdimi anlatyorum, acm paylayorum, hasret gideriyorum. çocuumuzun ehit olmas bizim için bir ereftir. Aradan 4 yl deil, 100 yl da geçse acmz ayn. Allah bu acy kimse göstermesin.

DEA bahanesiyle Kurban Bayramnn 4. gününde Diyarbakrdaki olaylarda hayatn kaybeden Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19) ve Riyat Güne, bir dernek tarafndan hazrlanan kurban eti paketlerini yoksullara datrken bir grubun saldrsna uram, sndklar binann 3. katndan atlmt.

DEA üyesi olduklar iddiasyla binadan atlan gençlerin cesetlerine ikence yaplm, ayrca gençlerden 16 yandaki Börünün üzerinden arabayla geçilmi, Hüseyin Dakakn da ba tala ezilmiti. Cesetleri tannmayacak hale gelen gençler, aileleri tarafndan güçlükle tehis edilebilmiti. Saldr ve cesetlerine yaplan ikence, otopsi raporuyla belgelenmiti.

Gösteriler srasnda gençlerin vahice öldürülmesi birçok kesim tarafndan knanmt.

Ana Sayfaya Git