Hergün bir etkinlik!

Öğrencilere evdeki zamanı etkin kılacak öneriler; her güne bir etkinlik planlayın

Haberler 27.01.2021 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaryl tatiline giren örenciler için üç haftalk süreçte yapabilecekleri aktivitelerle ilgili önerilerde bulunan Rehberlik ve Liseler Koordinatörü Sibel zgiman, Her güne bir etkinlik planlayarak tatilde çocuun yaratcln gelitirebilecek öretici ve keyifli aktiviteler düzenlenebilir dedi.

2020-2021 eitim ylnn ilk döneminin sonunda ilkokul ve ortaokul örencileri, sadece performans puanlarna dayal bir karne alrken, lise örencilerine karne verilmedi. MEB, snava hazrlk kurs kapsamnda 8 ve 12. snf örencilerinin yüz yüze eitime geçebileceini ifade etti. Yaryl tatilinde 8 ve 12. snf örencilerinin snav hazrlk çalmalar kapsamnda kurslar yüz yüze yaplabilecek.

3 haftalk yaryl tatilinde örencilerin çeitli aktiviteler yapmalar gerektiini söyleyen TÜ ETA Vakf Doa Koleji Rehberlik ve Liseler Koordinatörü Sibel zgiman, Küçük ya grubundaki örencilerimiz, ekrandan biraz uzak kalp bol bol oyun oynayaca ve fiziksel egzersizlere yer verecei bir ara tatil dönemi geçirmeliler diyerek teknolojiyi verimli kullanmalar konusunda uyard.

HER GÜNE KEYFL BR AKTVTE

Örencilerin el becerilerini gelitirebilecei aktivitelere yönelebileceklerini söyleyen zgiman, Makarnalar parmak boyalaryla boyayp ipe dizerek kolye yapabilir; tra köpüü, niasta ve toz boya kullanarak kendi oyun hamurunuzu yapabilirsiniz. Balonu iirerek bacaklarnzn arasna yerletirip düürmeden evin içinde yürümeye çalmak anaokulu seviyesindeki bir örenci için elenceli bir fiziksel aktivite olabilir. Renkli ktlar küçük parçalar halinde kesip onlar bir kda yaptrarak mozaik çalmas yapabilirsiniz. Birlikte bir ressam tanyp onun gibi resimler yapabilir, masal yazp resimleyebilirsiniz. Evin çeitli yerlerine oyuncak saklayp yaklatn-uzaklatn gibi komutlar vererek bulmasn salayabilirsiniz dedi.

zgiman, örencilerin sokaa çkma serbestliinin olduu zamanlarda parka gitmek, yürüyü yapmak ve açk havada zaman geçirmenin bu tatilde en ihtiyaç duyacaklar etkinliklerden olacann altn çizdi.

OKUMA BECERSN GELTRN

çocuun zihinsel, duygusal ve sosyal geliiminde okumann önemine dikkat çeken zgiman, Dinleme becerisi okuma becerisinden çok önce gelimeye balar. Bir çocuk okumay örenmeden de kendisine okunan bir eyi dinleyebilir ve bundan keyif alabilir. Birlikte okuyacanz kitaplar, dergiler ya da e-içerikler seçebilirsiniz. Okumak, akademik ve sosyal duygusal becerilerinin gelimesine yardmc olacaktr diye konutu.

zgiman, sözlerine öyle devam etti:

Ortaokul örencileri, okuma, fiziksel etkinlikler ve açk havada zaman geçirmenin yan sra akademik becerilerini gözden geçirebilirler. Tatiller dinlenmek, elenmek kadar örenilen bilgilerin pekitirilmesine zaman ayrlan, örenme kayb yaanmamas gereken bir süreç olmaldr. Bilgiler çabuk örenebildii gibi çabuk unutulabilir. Birinci dönem boyunca örencilerimiz pek çok derste yeni kazanmlar elde ettiler ve pek çok beceri gelitirdiler. Örenilen bu beceriler tatil süresince pekitirilmelidir. 8. snf örencileri LGS hazrlk çalmalarna devam etmeliler.

TATLDE BYOLOJK SAAT KORUYUN

Tatilde biyolojik saati korumak gerektiini belirten zgiman, Okul zaman belli bir rutin kazanan örenciler için tatil zamanlarnda bu rutinler bozulabilir, okula dönü zamannda ise yeniden salanmas zorlayc olabilir. Uzaktan eitim ve sonrasnda gelen tatil süresiyle birlikte okuldan uzun süre ayr kalan çocuklarn okul düzenine kolay alabilmeleri için okul açlmadan en az bir hafta önce yemek, uyku saatlerinin yeniden planlanmas uyumu kolaylatracaktr diyerek çocuklarnn düzeninin bozulmamas için gayret edilmesi gerektiini ifade etti.

BRNC DÖNEMLE LGL DEERLENDRME YAPIN

Lise örencilerinin birinci dönemle ilgili öz deerlendirme yapabileceini söyleyen zgiman, Derslerdeki konu ve kazanmlarn tek tek deerlendirebilirler. Online test ve deneme snav sonuçlarn analiz edebilirler. Örenmekten keyif aldklar konular, varsa zorlandklar kazanmlarla ilgili saptama yapp akademik becerilerini gelitirmenin sorumluluunu alabilirler. Bu deerlendirmeden yola çkarak örenciler ikinci döneme ilikin hedefler belirleyip kararlar alarak geleceine yön vermelidir. 12nci snf örencileri YKS hazrlk çalmalarna devam etmeliler dedi.

Pandemi koullarnn unutulmamas gerektiini belirten zgiman, sözlerine öyle son verdi:

Uzaktan eitim srasnda sokaa çkma kstlamas da söz konusu olduu için örenciler sosyallemeye, akranlaryla bir arada olmaya ve darda vakit geçirmeye pandemi koullarn göz önünde bulundurarak zaman ayrabilirler. Yar yl tatili süresince hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarna dikkat edilmeli ve pandemi tedbirlerine uyulmaldr.

Ana Sayfaya Git