Hesap bizden burada geçmez

MARDİN'de lokanta işleten Murat Bozdağ, hesap ödeme sırasında yaşanan tartışmaların önüne geçmek için müşterilerinin, tanıdıklarının oturduğu masaların hesabını ödemesine yasak getirdi.

Haberler 26.03.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bozda, bu uygulamay ortadan kaldrmak istediklerini belirterek, Bir arkadamz yanmza çay içmeye gelmiti tandklarnn da hesabn ödemek zorunda kald. Bir çay içmeye geldi, 600 lira hesap ödedi dedi.

Mardinin Kzltepe ilçesinde lokanta ileten Murat Bozda, müterilerinin baka bir masann hesap ödemesinde yaanan sorunlarn sonlandrmak için, bakasnn hesabn ödeme yasa getirdi. Bozda, bu yasan levhalara bastrarak her masann ba köesine astrd. Bölgenin yerel ve yöresel yemeklerinin hazrland lokantasnda Bozda, uygulamayla maduriyetlerin giderilmesini amaçladn söyledi. yerimizde baka masann hesab bakas tarafndan ödenemez. Lütfen srar etmeyiniz uyar yazlarn masalara yerletiren Bozda, müterileri aknlk yaasa da i yerinde tartmalarn büyük oranda önüne geçtii için durumdan memnun.

BR çAY çMEYE GELD, 600 LRA HESAP ÖDED

Bozda, esnaflk yaptn, 2016dan bu yana da bu lokantay ilediini ifade ederek, günde yaklak 250 kiiyi arladn, Kzltepede hemen hemen herkesin birbirini tanmas dolaysyla birbirlerinin hesabn ödemek istediini kaydetti. Bu nedenle kasada hesap alrken zorlandklarn anlatan Bozda, yanna çay içmek için gelen bir arkadann tand masada yemein hesabn ödemek için 600 lira hesap ödemek zorunda kaldn söyledi. Bozda, Buraya gelip ilk oturan kii, daha sonra gelenlerin hesabn ödemek ister. Gelip oturan müteri, sonra gelen tandklarnn hesabn ödemek zorunda kalyordu. Bir müteri baka bir masann hesabn ödemek zorunda kalmasn istiyoruz. Bir arkadamz yanmza çay içmeye gelmiti tandklarnn da hesabn ödemek zorunda kald. Bir çay içmeye geldi,600 lira hesap ödedi dedi.

HANIM SEN YEMEE GÖTÜREYM DYOR, BR BAKASI HESABI ÖDÜYOR

Herkesin maddi durumunun ayn olmadn, bu nedenle kendilerini mecbur hissetmelerini istemediklerini aktaran Bozda, bazen hesap ödemelerde büyük zorluklar yaandn belirterek, unlar söyledi:

Uygulama ile maddi imkan az olan kii de geldiinde artk rahatlkla yemeini yiyebilir. Kimsenin hesabn ödemeyeceim, kimse de benim hesabm ödemeyecek diye rahat. Öte yandan bir kii Hanm seni yemee götüreyim diyor. O güzellii sen yapacakken bir bakas hesab ödüyor. O da ayr bir durum. O yüzden bu tür eyleri hemen hemen kaldrdk diyebiliriz. Her eye ramen yine de ödemek için diretildiini, kavga, gürültü ve zorluklar yaandna ahit olduk. Buna ramen srarlar oluyor tabi ama u anda baardk saylr.

Müterilerden Frat Oktay ise tandk birinin hesabn ödemek bir gelenek olarak gördüünü ifade ederek, Bizim bölge insan kalender insanlardr, cömerttir. Atlarmz dedelerimiz bizleri bu ekilde büyüttüler. Bir tandn hesabn ödemek bizim için onurdur, ereftir. nsan cömert olacak dedi.

Abdullah Kaplan da bölge insannn misafirperver olduunu belirterek, ancak bazen insanlarn ekonomik gücünün buna elverili olamayabileceini söyledi.

BÖLGE NSANINA BU KONUDA GER ADIM ATTIRAMAZSINIZ

Gaziantepte ikamet eden ilçeye bir i ziyareti için geldii Kzltepede Bozdan ilettii lokantaya gelen Nezir Yiit de bölge halknn kültüründe bu gelenein süreceini ve bunun önüne geçilemeyeceini aktard.

Müterilerden Kenan Türk de einin dostunun arkadann veya bir bakasnn hesabn ödeyebilme özgürlüünün kstlanmasn desteklemediini söyledi.

Ana Sayfaya Git