Hevsel yanmaktan kurtarıldı

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hevsel Bahçeleri yanmaktan son anda kurtuldu.

Haberler 08.06.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr eski Mardin yolu üzerinde yol kenarnda atee verilen anzlar, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinin bulunduu alana sçramadan itfaiye ekiplerince söndürüldü. Söz konusu yangnn kim ya da kimler tarafndan çkardn bulmak için itfaiye ekipleri tarafndan inceleme balatld.

Yangn, Diyarbakrn tarihi ve turist mekan olan On Gözlü Köprüye giden ve eski Mardin yolunda çkt. Edinilen bilgilere göre, kimlii belirsiz kii ya da kiilerce yol kenarnda bulunan anzlar atee verildi.

YOL KENARINDAK ANIZLAR

Bir anda büyüyen yangnn UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Hevsel Bahçelerine ait aaçlk alana doru sçrad. Durumu gören vatandalarn haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri geldi. hbar üzerine yangnn çkt bölgeye gelen ekipler, yangn büyümeden kontrol altna alrken, söz konusu yangnn kim ya da kimler tarafndan çkardn bulmak için inceleme balatld.

Görgü tanklar yangna zamannda müdahale yaplmamas durumunda Hevsel Bahçelerine sçrayaca ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan alann yanabileceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git