Hevsel'de, uzun kulaklı çöl kirpisi görüldü

Diyarbakır’da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Hevsel Bahçeleri'nde, Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde yer alan uzun kulaklı çöl kirpisi görüldü

Haberler 29.08.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde bulunan Hevsel Bahçelerinde, Nesli Tükenme Tehlikesi Altnda Olan Türlerin (IUCN) Krmz Listesinde yer alan uzun kulakl çöl kirpisi görüldü.

Kulaklar dier kirpilere göre daha uzun olarak bilenen ve avlanmalar yasak olan uzun kulakl çöl kirpisi, Diyarbakrdaki UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde bulunan Hevsel Bahçelerinde görüldü. Fotorafç Mehmet Mahsum Süer, tarafndan görüntülenen uzun kulakl çöl kirpisi, açla ve susuzlua 10 haftaya kadar dayanabiliyor. Ukrayna, Moolistan, Pakistan ve Libyada rastlanan uzun kulakl çöl kirpisinin, Türkiyede de Suriye snrna yakn bölgelerde yaadklar biliniyor.

Türleri tehlikeye girme riski altnda sayld için IUCNin Krmz Listesinde yer alan uzun kulakl çöl kirpisini görüntüleyen fotorafç Mehmet Masum Süer, Bu çok sevimli hayvanlarn fotoraflarn çekip belgelemekten ve bölgemizde baz hayvan türlerinin eskisinden daha fazla görünmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Bu sonucu, hem yaplan eitim çalmalar hem de kamuoyunda oluan doay ve hayvanlar koruma bilincinin geliiyor olmasna balyorum. çektiim hayvan fotoraflarn paylaarak bu bilince katkda bulunuyorum. nsanlar, hayvanlara eskisi kadar zarar vermiyor, hatta zor durumda ve yaral olarak bulduklar hayvanlar ilgili makamlar teslim edip kurtarlmalarn salyorlar. Son birkaç ylda hemen her gün bu tür öyküleri duyar olduk. Bu da çok sevindirici bir durum dedi.

Ana Sayfaya Git