Hevselde vurulmuştu!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Kültürü Mirası listesinde yer alan Diyarbakır'daki Hevsel Bahçeleri'nde avcılar tarafından vurulan yaralı kızıl şahin, tedaviye alındı.

Haberler 21.03.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Kültürü Miras listesindeki Hevsel Bahçelerinde avclarn sol kanadndan vurduu kzl ahin, çiftçi Murat Ourlu tarafndan bulundu. Ourlu, kuu, Doa Koruma ve Milli Parklar l Müdürlüüne teslim etti. Türkiyenin en yrtc kanatl hayvanlarndan biri olan yaral kzl ahini teslim alan yetkililer, kuun, tedavinin ardndan doaya salnacan söyledi.

KIZIL AHN TEDAVS

Hevsel Bahçelerinde kavak yetitiricilii yapan Murat Ourlu, Hevsel Bahçelerinde av yasann getirilmesi gerektiini savundu. Ourlu, Her gün kavak aaçlarm kontrole gelirim. Birileri zarar vermesin veya durumlarn gözlemlemek için. Dün, kavaklklar arasnda dolarken kzl ahini yaral halde buldum. Daha önce de buna benzer ekilde yaral kular gördüm. Her seferinde de Doa Koruma ve Milli Parklar l Müdürlüü yetkililerini aradm ve yaral hayvan kendilerine teslim etti. Hevsel Bahçelerinde av yasa mutlaka getirilmeli. Yetkililerin Hevsel Bahçelerinin girilerine avlanmak yasaktr yazl levhalar koymal. Aksi durumda bu kular vurmaya devam edecekler. Av yasa mevsimi balamasna ramen bu olaylar yaanyorsa, av yasann kalkt sonbahar ve kn avclardan neler çektiimizi varn siz düünün dedi.

Ana Sayfaya Git