Heyelan korkusu

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesine bağlı Ormanlı köyünde meydana gelen heyelanlar nedeniyle bazı evlerde derin çatlaklar oluştu. Panik yaşanan köyde 15 aile taşındı, diğer ailelerin de evlerini boşaltacağı belirtildi.

Haberler 08.04.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukurca ilçesine 20 kilometre uzaklktaki Hakkari-rnak karayolu üzerinde bulunan 55 haneli Ormanl köyünde son yalar nedeniyle çok sayda heyelan meydana geldi. Dan yamacnda kurulan köyde baz evlerde çatlaklar olutu. Yine Hakkari rnak karayolu ile köy yolunda derin çatlaklar meydana geldi. Büyük panik yaanan köyde, evleri hasar gören 15 aile, ilçe merkezindeki ya da baka köylerdeki akrabalarnn yanna yerleti.

HEYELAN KORKUSU

Muhtar Agit Ölmez, köyde geri kalan 40 ailenin de evlerini boaltmak istediini, gidecek yer aray içerisinde olduklarn belirterek yetkililerden yardm istedi. Zor günler geçirdiklerini anlatan Muhtar Ölmez, Evlerde büyük çapta hasarlar meydana geldi. Hakkari-rnak karayolunda çatlaklar olutu. Dik yamaçlarnda bulunan evlerde kaymalar var. Souk ve yal havaya ramen evlerin bir bölümü boaltld. Köylüler minibüs ve kamyonetlerle evlerini merkeze ve güvenli köylere tayorlar. Yetkililerden yardm bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git