Hicret kavramı istismar edildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İslam'ın bütün değerlerini istismar ederek vatanına ve milletine en büyük ihaneti yapanların, ödeyecekleri bedeli, hicret kelimesini kirleterek müntesiplerine izah etmeye çalışmaları, hicret kavramının istismarından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Haberler 22.09.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erba, hicri yeni yln balamas dolaysyla yaymlad mesajnda, bugün (dün) muharrem aynn birinci günü olduunu anmsatt.

Bugünün Allahn son elçisi ve Ona inanan bir avuç müminin Mekkeden Medineye hicret ediinin de 1439. yl dönümü olduunu vurgulayan Erba, unlar kaydetti:

Hazreti Ömer döneminde takvim balangc kabul edilen hicret Müslümanlar için bir milattr. Hicretle beraber slamn yüksek hakikatleri Medineden bütün yeryüzüne dalga dalga yaylmtr. Hicret, iddetten merhamete, esaretten özgürlüe gidiin addr. Allaha itaatin, sadece Ona kul olmann göstergesidir. Hicret, tevhidin bilinmesi, güzel ahlakn yaygnlamas, merhametin yaanmas adna verilen mücadelede en büyük fedakarl göstermektir.

- Yeryüzü daha yaanlabilir olsun diye çalmak sorumluluktur

Bugün hicretin hatrlatt deerler olan sabr, metanet, özveri ve inanca her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduunu belirten Erba, u ifadeleri kulland:

Zira insanlk, iddet, savalar, açlk, yoksulluk, göç gibi devasa sorunlarn kuatmas altnda tarihinin en acl ve sancl dönemlerinden birini yaamaktadr. Hicret ahlakna sahip olmann ölçüsü Allaha kul, resulüne ümmet olma bilinciyle, iyilik ve güzellik için çalmak, yeryüzünün slah için mücadele etmektir. slamn bütün deerlerini istismar ederek vatanna ve milletine en büyük ihaneti yapanlarn, ödeyecekleri bedeli, hicret kelimesini kirleterek müntesiplerine izah etmeye çalmalar, hicret kavramnn istismarndan baka bir ey deildir.

Bütün kötülükleri terk ederek kendi kalbinin hicretini yaamak ve hicret ahlakn kuanarak ayn azim, kararllk, sabr ve özveriyle yeryüzü daha yaanlabilir olsun diye çalmak müminler için büyük bir sorumluluktur. deerlendirmesinde bulunan Erba, Müslümanlar açsndan büyük manalar tayan önemli zamanlarn, bu sorumluluun idraki ve ifas için birer frsat olduunu vurgulad.

Erba, mesajna öyle devam etti:

Yeryüzünü terifleriyle insanln istikbalini aydnlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hazreti Peygamberin doum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle balayan medeniyet inasn daha iyi anlamak adna, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dnda, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir.

Bu vesileyle mazlumlara ensar olan aziz milletimizin ve bütün Müslümanlarn hicri yeni yln tebrik ediyorum. Hicri 1439 ylnn, birliimizin ve kardeliimizin güçlenmesine, ümmetin vahdet ve selametine, bütün insanln huzuru ve iyilii için daha büyük bir azim, özveri ve fedakarlkla çalmamza vesile olmasn, yeryüzüne esenlik getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git