Hırsızlar artık korksun

Diyarbakır’da kadınlar ile çocuklar, şiddet, taciz ve kapkaç olaylarına karşı Ortadoğu savunma sporu olan Krav Maga eğitimi alıyor.

Haberler 23.10.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Elaz Caddesi üzerinde bulunan bir alveri merkezinde kadnlar ve çocuklar, burada bulunan özel bir spor merkezinde Ortadou savunma sporu olan Krav Maga eitimi alarak kendilerini daha güçlü hissediyor.

Kadnlarmzn mutlaka Krav Maga dersini almalarn bekliyorum

Spor salonu iletmecisi Mehmet Sönmez, uzun yllardan beri gençleri takip ettiini ve gençlerin bu sporda baarl olduunu söyledi. Sönmez, Son zamanlarda özellikle Diyarbakr ve bölgemizdeki kadnlarmz iddet altndayd. Kadnlarmz, kzlarmz kendini savunmaz haldeydiler. Kendini savunamaz durumda, evde ürkek ve savunmasz bir ekilde dar çkamyorlard. Ben de böyle bir çalmay gördüm. Örencilerimizin çalmasn sürekli destekliyorum. Desteklemek için de yanlarnda bulunmaktaym ve 7den 77ye tüm ya grubundaki özellikle kzlarmz, kadnlarmz, annelerimiz ve baclarmz buraya gelip eitim almas için katlmasn bekliyorum. çünkü kapkaç olay var, evlendii zaman iddete maruz kalan insanlarmz var. Televizyonlarda görüyoruz. Bunlara karn kendilerini savunmak için ve özgüven kazanmalar açsndan kadnlarmzn mutlaka Krav Maga dersini almalarn bekliyorum dedi.

7den 77ye tüm bireyleri bu programa davet ediyoruz

Yakn savunma eitimi olan Krav Maga örettiklerini belirten Türkiye Savunma Sporlar Federasyonu Güneydou Bölge Bakan Mücahit Ylmaz ise, Krav Maga riskli meslek gruplarnda yer alan tüm görevlilerin kulland bir taktiktir ve özel birimler tarafndan kullanlmaktadr. Krav Maga programnda birçok dövü sanatnn taktii ve teknii bulunmaktadr. Daha önce emniyet güçlerimize yönelik çalmalarmz oldu. Burada devlet kurumlarmzn bazlarna farkndalk semineri ve yakn savunma eitimi verdik. Bunun yan sra sivil halka yönelik, özellikle son zamanlarda iddet olaylar çok artt. 7den 77ye tüm bireyleri bu programa davet ediyoruz. Kadnlar üzerinde u anda belediye ile ortak bir çalmaya imza atacaz ksmet olursa. Herkesin minimum 3 ila 6 ay eitim almas gerekiyor. Herkesin spor salonumuza gelip kayt yaptrmalarn bekliyoruz diye konutu.

Kendime olan özgüvenim artt

Krav Maga eitimi alan Aye Tunç da, Krav Magay örendiim günden bugüne kendime olan özgüvenim artt. Benim gibi kadnlarmzn özgüveninin artmas için tüm kadnlarmz buraya gelip bu eitimi almaya davet ediyorum eklinde konutu.

Amacnn çocuklar dövmek olmadn aktaran 10 yandaki Tuana Erkan ise, Benim amacm çocuklar dövmek deil, kendimi savunmaktr. Mesela, birisi bana kartnda ben kendimi savunurum. 7 yamdan beri bu eitimi almaya geliyorum ve çok da seviyorum. Biri bana saldrdnda kendimi savunurum. Onu etkisiz hale getirmeye çalrm. Ben kendime güvenirsem baarrm. Bütün çocuklar gelsinler kendilerine güvensinler ve korumak için bu eitimi alsnlar dedi.

Ana Sayfaya Git