Hız kadranı 230'a takıldı

3'ü üniversiteli kız öğrenci 5 kişinin öldüğü kazada, hız kadranı 230’da takılı kalmış.

Haberler 11.01.2022 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çanakkalenin Biga ilçesinde, akaryakt istasyonundan çkan TIRa çarpan otomobildeki 3ü üniversiteli kz örenci, 5 kiinin yaamn yitirdii kazada hz kadrannn 230da takl kald ortaya çkt.

Kaza, saat 01.30 sralarnda Biga- çanakkale kara yolunun 15inci kilometresinde Balklçeme köyü yaknlarnda meydana geldi. çanakkaleden Biga yönüne giden Birkan Gugul (43) yönetimindeki 17 LJ 929 plakal otomobil, akaryakt istasyonundan çkan Taha Kurtolu yönetimindeki 31 DM 094 plakal TIRa yandan çarpt. Otomobil demir ynna dönerken, savrulan TIR ise bariyere çarpt. hbar üzerine kaza yerine polis, jandarma, itfaiye ve salk ekipleri sevk edildi. Salk ekibinin yapt kontrolde, otomobil sürücüsü Birkan Gugul ile yanndaki Hasan Tahsin Ergün (28), lknur Arslan (22), Eda Ertekin (20) ve Damla Aytan (20) hayatn kaybettiklerini belirlendi.

TIR OFÖRÜ GÖZALTINDA

Otomobilde skan 5 kiinin cenazeleri, ekiplerin çalmas sonucu sktklar yerden çkarlarak morga kaldrld. Bu arada otomobilin hz kadrannn 230da takl kald görüldü.

Kaza nedeniyle kapanan kara yolu, ekiplerin çalmasnn ardndan araçlar bölgeden kaldrldktan sonra yeniden ulama açld. TIR oförü Taha Kurtolu ise ekipler tarafndan gözaltna alnd.

GENç KIZLAR ÜNVERSTE ÖRENCS

Kazada ölen 5 kiiden sürücü Birkan Gugulun ilçede market ilettii, Hasan Tahsin Ergünün eski Gümüçay Belde Belediye Bakan olan u an ise Y Parti Belde Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tamer Ergünün olu olduu belirtildi. Genç kzlarn ise çanakkale 18 Mart Üniversitesi Biga ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde örenim gördükleri, lknur Arslann 4üncü snf, Eda Ertekin ve Damla Aytan ise 2nci snf örencisi olduklar belirtildi.

SON PAYLAIMLARI ELENCE MEKANINDAN

Bigadaki kampüste örenim gören lknur Arslan, Eda Ertekin ve Damla Aytan dün gece çanakkalede bir elence mekannda elendikleri, kendilerini almaya gelen Birkan Gugul ve Hasan Tahsin Ergün ile dönü yolunda da kazann meydana geldii belirtildi. lknur Arslann, arkadalar Eda ve Damla ile elence mekannda çektii fotoraf, sosyal medya hesabndan paylat görüldü.

SÜRÜCÜ TOPRAA VERLD

Otopsi ilemlerinin ardndan ailesi tarafndan teslim alnan otomobil sürücüsü Birkan Gugulün cenazesi, ölende Gümüçay beldesindeki Nasuh çelebi Camisine getirildi. Gugul, burada klnan cenaze namaz sonras belde mezarlnda topraa verildi. Cenazeye Biga Belediye Bakan Bülent Erdoan, Karabiga Belediye Bakan Ahmet Elbi ile ailenin yaknlar ve vatandalar katld.

CENAZELER MEMLEKETLERNE GÖNDERLECEK

Hasan Tahsin Ergünün de ikindide beldede topraa verilecei, lknur Arslann cenazesinin Aydna, Eda Ertekinin Tekirdaa ve Damla Aytan cenazesinin ise stanbula gönderilecei ifade edildi.

ÜNVERSTEDEN TAZYE MESAJI

çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden kazada hayatn kaybeden 3 örenci için taziye mesaj yaymland. Mesajda, Biga ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü örencileri; lknur Arslan, Damla Ayta ve Eda Ertekin geçirdikleri trafik kazas sonucu vefat etmilerdir. Örencilerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerine basal dileriz denildi.

Ana Sayfaya Git