Hizmet için 200 kiloluk direkleri sırtlarında taşıdılar

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, Batman'ın Sason ilçesi kırsalında bulunan 4 köy ve 10 mezraya enerji sağlayacak elektrik direklerini dağlık alana sırtlarında taşıdı.

Haberler 09.09.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede elektrik ihtiyacnn karlanmas için çalma yürüten Dicle Elektrik Datm ekipleri, doa koullaryla da mücadele ediyor.

Sason ilçesine bal 4 köy ve 10 mezrada bakm, yenileme ve direk dikim çalmas yapan içiler, araçla ulamn salanamad yerlerde hizmet götürmek için canla bala çalma yürütüyor.

Saryayla köyü hattna yerletirilecek 12 metre uzunluunda, 200 kilogram arlndaki 2 direi ilçe merkezinden kamyonlara yükleyip yola çkaran ekipler, bir yan da, öbür yan uçurum olan toprak yol bitince direkleri 1 kilometre boyunca srtlarnda tayp dikilecekleri noktaya ulatrd.

Yaklak 4 saat süren çalmann ardndan iletim hatt çekilen direklerden köylere elektrik verildi.

Dicle Elektrik Batman l Müdürü Yusuf Açar, yapt yazl açklamada, vatandalara kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti salayabilmek için büyük bir fedakarlkla çaltklarn ifade etti.

çalma sahas olarak zorlu bir corafyaya sahip olan Sasonda yatrmlarn aksatmadan sürdürdüklerini belirten Açar, unlar kaydetti:

Bölge halkmza kaliteli, salkl ve kesintisiz enerji salamak görevimizdir. Tüm ar artlara ramen ekiplerimiz, canla bala çalarak görevlerini yapmaya çalyor. Krsalda gerçekletirdiimiz çalmalarda büyük bir özveri gösteren ekip arkadalarma ve yardmlarn esirgemeyen vatandalarmza teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git