Hizmet yolunda buluşma!

Diyarbakır’a hizmet yolunda buluşmaları kapsamında Ergani ilçesinde esnaf, muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, görevde bulundukları 100 günde DİSKİ dahil olmak üzere toplam 132 milyon Türk Lirası borç ödediklerini söyledi.

Haberler 30.12.2019 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakra hizmet yolunda program münasebetiyle Ergani ilçesini ziyaret eden Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, mahalle muhtarlar, esnaf ve sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya geldi. Ergani Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleen ve ilçenin sorunlarnn masaya yatrld toplantya Güzelolunun yan sra Ergani Kaymakam Hüseyin Sayn, Vali Yardmcs ve DSK Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvac, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükehir Belediyesi ve DSK daire bakanlar katld.

Ergani hak ettii hizmetlerin çok gerisinde

Bugünü dünden, yarn da bugünden planlayp çalmak amacyla ilçeleri ziyaret ettiklerini ifade eden Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu Bu aziz ehrin her bir köesine ve her bir kiisine hak ettii hizmeti götürebilmek en büyük amacmz. Ergani çok eski ve tarihi bir ilçemiz. Ekonomik olarak baktnz zaman güçlü bir ilçemiz. Ama Diyarbakrn her ilçesinde karmza çkt gibi ne yazk ki ehircilik alt yaps, insani yaam kalitesi, temel hizmetler açsndan hala ciddi bir sknt çeken ilçemiz. Diyarbakr gibi ülkenin gelime ve kalknma taycs, lokomotifi ve bölgesinin çekim merkezi bir büyük ehrimiz son 30-40 yldr terör örgütü PKK ihanetinin, onun uzantlarnn, ibirlikçilerinin ve siyasi balantlarnn millete ödettii bedelle maalesef bugün hak ettii yerin çok gerisinde dedi.

Milletin kaynaklarn Kandile akttlar

Her çaramba muhtarlarla bir araya geldiklerini dile getiren Güzelolu, böylelikle mahallelerin sorunlarn masaya yatrp çözüm araynda olduklarn kaydetti. Güzelolu, Sorunlar bugüne kadar ertelendi, bilerek geciktirildi ve ihmal edildi. çoktan hallolmas gereken yol, içme suyu ve bugün konutuumuz sorunlarn yerine baka eyler konumalydk. Bunlarn yerine ekonomik ve sosyal olarak daha güzel neler yapabiliriz onu konumamz gerekir ama yapmadlar. Millete gelen kaynaklar, millete harcamadlar. Milletin kaynaklarn Kandile akttlar. 2020 ylna giriyoruz, birçok nüfuslu kentten büyük Erganinin yol ve alt yap sorunu bulunuyor. Bu çamur millete reva m? lçenin içinde gördüümüz manzaray Ergani hak ediyor mu? Tam 30 yldr Diyarbakra büyük ehir ödenekleri ve kaynaklar geliyor diye konutu.

DSK 100 günde 55 milyon 700 bin lira borç ödedi

Göreve geldikleri 100 günde DSKnin çok ciddi hizmetleri gerçekletirdiini dile getiren Güzelolu, kent merkezinde bugüne dek 42 bin 550 metre yeni içme suyu hatt yapldn belirtti. 15 bin 500 metre yeni yamur suyu hattn tamamladklarn aktaran Güzelolu, 29 mahalleye yeni sondaj kuyusu ina ettik. Yeni terfi hatt, ebeke hatt ve su depolar yaptk. DSK önümüzdeki yl 250 milyon lira yatrm bütçesiyle hizmet seferberlii balatacak. DSK 100 günde 55 milyon 700 bin lira borç ödedi. Daha önce DSKnin gelirleri 14 milyon 200 bin lira idi. Bugün ise 18 milyon 100 bin liray buldu. Yaplan 10 ihaleden toplam 17 milyon lira tasarruf saladk. Ayrca bugüne kadar 11 ihale yaptk 23 milyon 800 bin lira tasarruf elde ettik. Milletin ve yetimin hakkn korumak böyle olur. Göreve baladmz günden bugüne 76 milyon 300 bin TL borç ödedik. DSK dahil bu 100 günde ödediimiz toplam borç miktar 132 milyon liradr eklinde konutu.

Güzelolunun konumasnn ardndan katlmclar ilçede yaanan sorunlar dile getirdi. Toplantda yer alan kamu müdürleri, DSK ve Büyükehir Belediyesi daire bakanlar gelen sorulara yant verdi.

Toplant sonunda l Milli Eitim Müdürlüünün düzenledii Diyarbakr Liseler Aras Kz Futbol Turnuvasnda 2nci olan Ergani Kz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri Güzeloluyla bir araya geldi. Futbolcularla bir süre sohbet eden Güzelolu, bundan sonraki turnuva ve spor yaamlarnda örencilere baarlar dileyerek hatra fotoraf çektirmesi ile bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git