Hoşgörü şehri gül kokuyor

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu Belediyesi, farklı din, dil ve kültürleri aynı mahallelerde barındıran ilçedeki cami ve kiliseleri ibadet öncesi Isparta'dan getirilen gül suyu ile temizliyor.

Haberler 01.12.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolunun engin hogörüsünün yaand, tarihi camileri, medreseleri, kiliseleri ile dikkat çeken ve tan adeta oya gibi ilendii ilçede, Kaymakam akir Öner Öztürkün Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildii Artuklu Belediyesi her vatandaa hizmet götürmek için youn mesai harcyor.

- Ispartadan 1,5 ton gül suyu getirildi

Yüzyllardr Müslüman, Hristiyan ve Yezidi inançlarna mensup Türk, Süryani, Kürt ve Araplarn bir arada hogörü içerisinde yaad ilçede belediye ekipleri, rutin temizliklerini yapt tarihi ibadethaneleri Ispartadan özel getirilen 1,5 ton gül suyu ile ykyor.

Belediye Bakan Vekili Kaymakam Öztürk, Mardinin Türk, Kürt, Arap, Müslüman, Süryani, Keldani ve Yezidilerin yaad çok kültürlü ve çok dilli bir kent olduunu söyledi.

Uluslararas birçok mecraya inat, yüzyllardr bu güzel vatanda herkesin bir arada kardeçe yaadn belirten Öztürk, Belediye olarak tüm inanlarn ibadethanelerine sahip çkmaya çalyoruz. Cami, kilise, manastr ve medreseleri, vatandalarmzn daha güzel ibadet edebilmeleri için gül suyu ile temizliyoruz. dedi.

Kent sakinlerinin gül suyu ile temizlenen mekanlarda ibadetlerini yapmalarn saladklarn aktaran Öztürk, bunun asli görevleri olduunu, herkese hizmet götürmeye dikkat ettiklerini belirtti.

Teröre giden kaynaklarn halka gitmesi için çaba sarf ettiklerine dikkati çeken Öztürk, Artk daa ve teröre giden kaynaklar gül suyuna harcanyor. Bundan çok mesuduz. diye konutu.

- Koku olarak güzel seda braklyor

Latifiye Camisi imam Ahmet Acar da belediye ekiplerinin her cuma erkenden caminin temizliinin yapt ve camiyi gül suyu ile ykadklarn anlatt.

Cumann bütün Müslümanlarn topluca ibadet ettikleri bir gün olduunu ifade eden Acar, bu hizmetten cemaatin memnun kaldn vurgulad.

Hem temizlik hem de koku olarak güzel seda braklyor. Cemaatimiz de güzel ve manevi olarak daha güzel bir ekilde ibadetini yerine getiriyor. Belediyenin bu çalmalarndan memnunuz. Daha önce öyle bir hizmet yoktu. Özellikle son bir yldr bu çalma balad. diyen Acar, bu çalmalardan çok memnun olduklarn dile getirdi.

- Örnek tekil edecek bir davran

Tarihi Krklar Kilisesi Bapapaz Gabriel Akyüz ise din, kültür ve dillerin kavak noktasnda çok güzel bir hizmet yürütüldüünü söyledi.

Akyüz, Belediye, içilerini gönderip kiliseyi gül suyu ile ykyor, temizliyor. Bu çok güzel bir duygu. Din ayrm yapmakszn camiler gibi kiliseleri de ayn ekilde yapmalar çok sevindirici, örnek tekil edecek bir davran. Belediye Bakan Vekilimize teekkürlerimizi sunuyoruz. ifadelerini kulland.

Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker de uygulamadan duyduu memnuniyetine dikkati çekti. badet yerlerinin gül suyu ile ykanmasnn çok güzel olduunu aktaran Peker, unlar kaydetti:

Mardin çok farkl etnik kökenin dini görüün bir arada yaad bir ehir. Farkl dokularn birlikte yaad ehrin, Türkiyeye yayd güzel bir koku var. Hogörü kokusu bu. Bu soyut olan hogörü kokusunun somutlam halidir u anki hizmet.

Ana Sayfaya Git