Hosteslik kursu açıldı

ELAZIĞ'da ilk kez hosteslik kursu açıldı. Kars, Gaziantep, Malatya ve Diyarbakır’dan hostes adaylarının katıldığı kursta İngilizce, anons, yolcu ile iletişim, diksiyon ve beden dili ile ilgili tüm bilgi ve beceri eğitimleri veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayanlar, havayolu şirketlerine başvurabilecek.

Haberler 02.03.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda özel bir eitim kurumu bünyesinde Milli Eitim Bakanl onayl açlan hosteslik kursu, youn ilgi gördü. Kursa, Kars, Gaziantep, Malatya ve Diyarbakrdan da kursiyerler katld. Yaklak 5 ay sürecek host ve hosteslik kursunda ngilizce, diksiyon, beden dili, yolcu karlama, sunum ve uçak içi anons eitimi verilmeye baland. Kursu baar ile tamamlayan kursiyerler, havayolu irketlerinde geçerlilii bulunan Milli Eitim Bakanl onayl sertifikay almaya hak kazanacak.

Kurs yöneticisi Ahmet Özder, hostesliin insanlarn bak açsnda deerli bir meslek olduunu söyledi. Hostesliin çalma artlarnn iyi, sektör olarak da sürekli gelitiini kaydeden Özder, Kursumuzda A1, A2 ve B1 seviyelerinde ngilizce eitimi veriliyor. Daha sonra bir hostesin sahip olmas gereken eitimler vardr. Bunlar diksiyon, beden dili, müteri karlama, sunumlar ve uçak içi anonslardr. Bunlarn ksa ksa eitimleri veriliyor. Eitimin tamamn bitiren kursiyerler, Milli Eitim Bakanl onayl sertifika alyorlar dedi.

HOST VE HOSTES ALIMLARI

Host ve hostes almlarnda hava yolu irketlerinin baz artlarnn olduunu kaydeden Özder, çalmak isteyen arkadalarmz biz ikiye ayryoruz. Host ve hostes. Bunlar bay ve bayandr. art olarak host ve hosteslerde boy ve kilo oranlar vardr. Bayanlarda en az 1,60, erkeklerde ise 1,70 boy art aranyor. Boyunuza oranla kilonuzun da sabit olmas gerekiyor. En az lise mezunu olmas gerekiyor. Bir hostes kyafetlerini giydiinde açkta kalan ksmlar, yani boyun, yüz ve ellerde dövme ya da bir yara izi olmamas gerekiyor diye konutu.

Farkl ehirleri görme hayalini hosteslik ile gerçekletireceini anlatan kursiyerlerden Burcu Demir ise, Hosteslik kursuna geldim, çünkü uçmay seviyorum. Gezmeyi ve farkl ehirlere gitmeyi istiyorum. Hosteslik ile bu hayalimi gerçekletirebileceimi düünüyorum. Bu nedenle kursa bavurdum dedi.

Kursiyerlerden Yeter Toper da, Hosteslik kursuna gelmemdeki en büyük neden uçmay sevmemden dolay. Farkl ülkelere gitmeyi ve tanmay çok istiyorum. Günümüz artlarnda i bulma konusunda birçok insan zorlanyor, bu nedenle hosteslii tavsiye ediyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git