Hrant Dink cinayetinde yargılanan emekli istihbaratçı öldürüldü

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde olay yerinde olduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra dava sürecinde tahliye olan emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, Düzce'de otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Haberler 13.03.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, gece saatlerinde, Kuzey çevre Yolu çavular Mahallesi mevkiinde meydana geldi. eref Ate, yönetimindeki 81 DE 868 plakal otomobille ilerlerken, yanna yaklaan beyaz bir otomobilden ate açld. Saldrganlar hzla olay yerinden uzaklarken, yoldan geçen sürücüler, polis ve salk ekiplerine haber verdi. hbar üzerine olay yerine sevk edilen salk ekibi, aracnda kanlar içinde, hareketsiz bulunan eref Atein hayatn kaybettiini belirledi.

Yaplan incelemenin ardndan eref Atein cansz bedeni, otopsi yaplmak üzere morga kaldrld. Polis, saldrganlarn yakalanmas için çalma balatt.

ATE, 2017DE TAHLYE EDLMT

Düzcede oturan eref Atein, Dink cinayetinin planlamas ve uygulanmas için Dinkin evinin bulunduu ve sahibi olduu Beyaz Adam Yaynclk iyeri çevresinde keif faaliyetinde bulunan kiilerle irtibat halinde olduu, askeri hiyerarik yapda üst rütbede görev yapan kiilerin Atee Abi dedii iddia edilmiti. Savclk da bu durumu FETÖ içinde yasal hiyerari dnda örgütsel bir yaplanma ve örgüt içerisinde bulunduklarn teyit eder nitelikte olduu deerlendirmesinde bulunmutu. Mahkeme heyeti 2016da tutuklanan Atein, 2017de görülen durumada tahliyesine karar verdi. Heyet tahliyeyi, HTS kaytlarndaki baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtümemesine, Adli Tp Kurumundan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli raporda, olay mahallinde (ili) olduu iddia edilen kiilere ait görüntülerin sanklarla uyumad bilgisinin yer almasna ve tutuklu kaldklar süreye göre kararlatrd.

Ana Sayfaya Git