HÜDA PAR itirafı

Erzurum'da yakalandı. Ergani nüfusuna kayıtlı PKK mensubu "Andok" kod adlı Kadir Gümüş, HÜDA PAR'lı Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki'yi öldürdüğünü itiraf etti.

Haberler 22.11.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensubu Andok kod adl Kadir Gümü, Pasinler lçe Emniyet Müdürlüüne roketatarl saldrda bulunup yakalanarak 19 ubatta tutuklandktan sonra savcya verdii ifadesinde, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi iki kiiyi öldürdüünü itiraf etti.

Diyarbakrn Ergani ilçesi nüfusa kaytl olan Gümü, savclk ifadesinde, örgütün da kadrosuna nasl katldn ve ardndan katld eylemleri anlatt. 2006 ylnda Diyarbakrdan stanbula, ardndan da kaçak yollara Fransaya gittiini ifade eden Gümü, 2008 sonbaharnda terör örgütünün da kadrosuna katlarak Kandil bölgesine gittiini belirtti.

Ana kampta yaklak bir ay eitim gördükten sonra ayn bölgede Ganire grubuna savaç olarak görevlendirildiini aktaran Gümü, iki yl boyunca erzak tadn ve nöbet tuttuunu, ardndan Haftanin kampna savaç olarak geçtiini söyledi.

Gümü, Gare kampna katlarak silah eitimi aldn, 2014 yl Nisan aynda Türkiyeye geçtiini, çeitli eylemlerde bulunduunu ve Erzurumun Tekman ilçesinden sorumlu tutulduunu anlatt.

PKKLININ TRAFLARI

Kadir Gümü, ifadesinde HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçnn örgütün eylemlere balamasnn yl dönümünde gösteri yapan HDPlilerle kavga ettii için öldürdüünü itiraf etti. Cinayetleri iledii srada Karlova sorumlusu olduunu aktaran Gümü, öyle devam etti:

Varto ilçesinde tefecilik yapan ahslardan el koyduumuz 53 plakal beyaz arabaya binerek Kale Mahallesine geldik, evin kefini yaptk. Evde olup olmadn bilmediimiz için ve ei ile çocuklar zarar görmesin diye eylemi gece yapmama karar aldk. Olay günü Fethinin evine gittik ve yarm saat kadar bekledik. Fethi evden çkp ticari taksiye binerek Karlova istikametine gitmeye balad. Biz de onu takip ettik. Bir süre sonra Fethi bizim onu takip ettiimizi anlad. Arac durdurarak bir eve girdi. Biz 200-300 metre kadar evin yukarsna gittik. Fethi evden çkp yolun kenarna geldi. Fethinin bulunduu taraf bana ters dütüü için yolcu koltuunda oturan erzana tabancay verdim. Dorudan Fethiyi gözeterek 5-6 el ate etti ve Fethi yere dütü.

Gümü, 9 Ekim 2014te adn Rodi olarak bildii HÜDA PARa mensup Cengiz Tiryakiyi Karlova ilçesine bal Alpiran köyünde evini basarak öldürdüünü de itiraf etti. Cengiz Tiryakinin HÜDA PARdan vazgeçmesi için uyardklarn, ancak olumsuz cevap alnca kendisini öldürmeye karar verdiklerini belirterek, u ifadeleri kulland:

Rodinin kardei HDPnin Karlova ilçe tekilatnda yöneticiydi. Daha önce arkadalarmz HÜDA PARdan vazgeçmesi için uyarmt, kendisi vazgeçmedi. Olay günü bu nedenle tekrar konumak için gittik. Evin kapsn çaldk, dar çardk. Rodi kapy açmadan bizi uyard, gelmeyeceini söyledi. Yannda ei ile annesi vard. Elinde kalanikof olduunu gördüm. 2 saat boyunca kapsnn önünde bekledik. Amacmz evinin önünde öldürmek deildi ancak çok direndi, gelmek istemedi. Bize, Ne yaparsanz yapn, partimden istifa etmeyeceim dedi.... Yanmda getirdiim M16 marka tüfek ile gösüne bir el öldürmek maksatl ate ettim. Mermi isabet etti ve yere dütü.

3 SALIK PERSONEL KAçIRDIM

Gümü, verdii ifadesinde birçok eyleme katldn da itiraf etti. ledii cinayetler ve katld eylemler nedeniyle piman olmadn belirten Gümü, katld dier eylemleri öyle sralad:

HÜDA PARa mensup Fethi ile Rodiyi öldürdüm. Karlova yolu üzerinde kepçenin yaklmas, Bulank bölgesinde bir asker ve teknisyeni tutuklama ve Erentepe karakoluna taciz eylemini gerçekletirdim. çukuryayla Mahallesinde 112 Acil Servise ait ambulans ve 3 salk personelini kaçrdk. Krkhan Karakol Komutanl ve Pasinler lçe Emniyet Müdürlüüne yaplan saldry gerçekletirdik. Hamit Aydodu, yol yapm antiyesine ait 17 i makinesinin yaklmas ve 1 aracn gasbedilmesi olayn gerçekletirdik. Iklar Mahallesinde askeri araca yönelik el yapm patlayc madde ile tuzaklama eylemini gerçekletirdik. Baz bölgelerde baz istasyonlarnn yaklmasnda rol aldm ve talimat verdim. Karlova-Erzurum karayolunun 22. kilometresinde yol kesme, araç yakma, olay mahallinden kaçan bir araca ate etme olayn gerçekletirdik.

Ana Sayfaya Git