Hükümlüler atölyelerde geleceğe hazırlanıyor

Van'da 120 hükümlü, Erciş Ceza İnfaz Ku.rumu bünyesinde açılan atölyelerde sigortalı ve ücretli çalışarak hem ekonomik kazanç

Haberler 25.03.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 120 hükümlü, Erci Ceza nfaz Kurumu bünyesinde açlan atölyelerde sigortal ve ücretli çalarak meslek sahibi oluyor.

Halk Eitim Merkezi ve KUR tarafndan açlan meslek kurslarna katlan hükümlüler, buradaki eitimlerinin ardndan infaz kurumu bünyesince açlan atölyelerde çalma imkan buluyor.

Atölyelerde mobilya, marangoz, demir, tel örgü, frn ve unlu mamuller gibi alanlarda çalan hükümlüler, inci kefalinin korunmas, kaz yetitiricilii ve sosyal tesis iletmeciliinde de görev alyor.

Erci Ceza nfaz Kurumu bünyesinde sigortal ve ücretli çalan hükümlüler, ekonomik kazanç salamann yan sra gelecee de hazrlanyor.

- Amacmz slah, iyiletirme ve bireyi topluma kazandrmak

Erci Açk Ceza nfaz Kurumu Müdürü Hasan Hüseyin Özda, kurumdaki 120 hükümlünün 22 i kolunda çaltn söyledi.

Bu sayede hükümlülerin mesleklerini açk alanlarda da icra etme ans yakaladn anlatan Özda, öyle konutu:

Ceza infaz sistemimizin temel amac slah, iyiletirme ve bireyi topluma kazandrmaktadr. Bu amaca yönelik Yurdu Müdürlüümüz bünyesinde 22 i kolunda 87 personel ve 120 hükümlü ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hükümlüler bu atölyelerde sigortal ücret karl çalyor. Ürettiimiz okul ve büro malzemeleri ile kurumlarn ihtiyacn gideriyoruz. Faaliyetlerimiz, bulunduumuz bölgenin sosyal ve kültürel yönlerini tantmada da büyük öneme sahip.

Özda, inci kefalinin üreme ve göç döneminde farkl noktalarda koruma ve güvenlik tedbiri alarak sosyal sorumluluk görevini de yerine getirdiklerini, Cumhuriyet Basavclnn destekleriyle çalmalarn her geçen gün gelitirdiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git