Hünerleri sergilendi

Diyarbakır Sur Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören terör mağdur kadınların bir yıl içerisinde ürettikleri el sanatları ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

Haberler 12.05.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sur Halk Eitim Merkezinde farkl dallarda eitim gören terör maduru kadnlarn ürettikleri el sanatlar ürünleri sergilendi.

Merkez Yeniehir ilçesi Sümerparkta açlan sergide, terör maduru kadnlar bir sene içerisinde ürettikleri el sanatlarn beeniye sundu.

Sur Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever, Surda yaayanlara dönük önemli çalmalar gerçekletirdiklerini söyledi.

BECERLERN SERGLEDLER

Son yllarda Surda skntl bir süreç yaandn ve terör olaylaryla birlikte göçün meydana geldiini anmsatan Gülsever, unlar belirtti:

Özellikle terör olaylarnda madur olmu kadnlarmza dönük Surun dar sokaklarnda çok kt imkanlarla el becerilerinin gelimesi, meslek edinme, topluma tekrar kazandrabilme açsndan ciddi kurslar açtk. 10 bin kursiyere deiik kurslarla ulatk. Bu da Sur için çok ciddi rakam. Halkmz tekrar sahaya ve gerçek yaama motive etme noktasnda çaba sarf etmekteyiz. Yeter ki ellerinden tutabilelim ve imkan salayabilelim.

Terör maduru kadnlardan Gülbin anl, merkezde hem vakit geçirdiklerini hem de güzel arkadalklar edindiklerini anlatarak, Aldm eitim bana çok ey katt. Yaanan skntlar içerisinde eitim görmek zordu. O zorluktan sonra böylesi güzel eserler ortaya çkarmak bizleri sevindirdi. Her eye ramen baardk. Yaanan bunca olaydan sonra böylesi güzel bir kursun açlmas bizi çok mutlu etti. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git