Hür Jetimiz 2021'de Uçuyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Hür jetimiz ise 2021'de pilotlarımızın hizmetinde.

Haberler 28.07.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAVA Kuvvetleri Komutanl bünyesinde eitim alan ve uçu eitimlerini derece ile bitiren 52 pilota, diplomalar ile bröveleri çili 2nci Ana Jet Üssünde düzenlenen törenle verildi. Törene katlan Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Yerli eitim uçamz Hürku ile bu yl sonunda pilot eitimlerine balayacaz. Ayn uçamzn silahl olarak muharebelere bir yl sonra katlacak, Hür jetimiz ise 2021de pilotlarmzn hizmetinde olacak. Özgün helikopterimiz T 625in de uçuunu bu yl sonunda hedefliyoruz. Saldr ve genel maksat tipi helikopter programlarmz tamamen özgün olup, ürün çkarma faaliyetlerine devam ediyor dedi.

çili 2nci Ana Jet Üssünde düzenlenen törene, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Hava Kuvvetleri Komutan Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz, 2nci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Yaar Kadolu, Ege Ordusu Komutan Orgeneral Abdullah Recep, zmir Valisi Erol Ayyldz, zmir Büyükehir Belediye Bakan Aziz Kocaolu, mezun olan pilotlar ve yaknlar katld. Tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Törende konuan Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yurt dnda olmas nedeniyle törene katlamadn belirterek, herkese selamlarn ilettiini belirtti. Oktay, sözlerine öyle devam etti:

15 Temmuz ihaneti sonrasnda ülkemizin tüm kurumlarn hain FETÖ virüsünden temizlerken, kurumlarmzn tamamn yeniden yaplandrma sürecine tabi tuttuk. Bu süreçte öncelii, vatanmzn ve milletimizin güvenliini emanet ettiimiz kurumlara verdik. Harp Okullarmz da bu anlayla daha nitelikli bir yapya kavuturduk. Attmz bu kritik admlarn meyvelerini hem içeride hem de darda toplamaya baladk.

Bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü, çok daha disiplinli, motivasyonu çok daha yüksek bir TSKnn olduunu vurgulayan Oktay, Bizleri sevindiren en önemli unsur milli ve yerli ürünlerimizin gittikçe artan oranda kullanlmasdr. Yerli HA ve SHAlarmzla, bunlarn yannda uçaklarda kullandmz yerli mühimmatlar ve bunlarn entegrasyonunda da pilotlarmzn müthi becerileri ile bunlar en iyi sonuç alacak ekilde kullanmalar bizleri gururlandrd dedi.

HEDEF MLL VE YERL 5NC NESL SAVA UçAI

Yerli eitim uça Hürku ile bu yl sonunda pilot eitimlerine balanacan belirten Fuat Oktay, Ayn uçamz silahl olarak muharebelere bir yl sonra katlacak, Hür jetimiz ise 2021de pilotlarmzn hizmetinde olacak. Özgün helikopterimiz T 625in de uçuunu bu yl sonunda hedefliyoruz. Saldr ve genel maksat tipi helikopter programlarmz tamamen özgün olup ürün çkarma faaliyetlerine devam ediyor. Milli muharip uçak tasarmz hzla devam ediyor. 2023 hedefine kilitlendik. Hedefimiz milli ve yerli, 5inci nesil sava uçamz kullanma imkann pilotlarmza vermek dedi.

Yeni dönemde de yerli, milli ve asil duruun güçlenerek devam edeceine olan inancnn sürdüünü kaydeden Oktay, konumasna öyle sürdürdü:

Türkiye olarak medeniyetlere beiklik yaptk. nsanlk tarihine yön verdik. Tüm dünyann göz bebei olan stratejik bir corafyada yayoruz. çinde yer aldmz bu corafyada frsatlar en iyi ekilde deerlendirmenin tehlikelere ve tehditlere kar da kendimizi en üst seviyede hazrlamann gayretinde olmalyz. Tüm imkanszlklara ramen, bayramz indirtmedik. Vatann üzerine namahrem elin demesine izin vermedik. Ebediyete kadar da bamszlmzdan, onurumuzdan taviz vermeyecek, ucuz tehditlere boyun emeyecek, bu topraklarda hür ve ba dik bir ekilde yaamaya devam edeceiz. Son yllarda yaadmz her olay bize, ülkemizin sosyal, siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda daha güçlenerek yoluna devam etmesi gerektiini gösterdi.

Gerek terörle mücadele gerekse Frat Kalkan ve Zeytin Dal harektlarnda sürdürdüü üstün baarlarn TSKnn her açdan gücünün doruklarnda olduunu ve bunu dosta dümana gösterdiini belirten Fuat Oktay, Türkiye, Suriye meselesinde sahadaki ve masadaki konumunu perçinledi. 15 Temmuz FETÖ ihaneti sonras gerçekletirdiimiz bu iki harekt Türkiyenin askeri kapasitesini göstermesinin yan sra kahraman ordumuzun caydrcln da güçlendirdi diye konutu.

EN SON TERÖRST ETKSZ HALE GETRLNCEYE KADAR DEVAM

Törende konuan Genel Kurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ise kahraman silah arkadalarnn kendilerine verilen görevleri özverili ve baarl bir ekilde yerine getirdiklerini, gelecekte de kendilerine verilecek görevleri ayn gayret ve heyecanla gerçekletireceklerine inandn söyledi. Hava Kuvvetlerinin, sahip olduu üstün teknoloji ürünü uçak ve silah sistemlerinin yan sra nitelikli, fedakr ve kahraman personeliyle dünyadaki emsalleri arasnda seçkin bir konuma ulatn aktaran Güler, unlar söyledi:

Dünyann her bölgesinde varlk gösteren, dinamik ve çevik yapsyla bölgesel ve küresel barn korunmasna önemli katklar olan Hava Kuvvetlerinin kendine verilecek her görevi yerine getireceine olan inancm tamdr. Özellikle son dönemde bölücü terör örgütüne vurulan ar darbede Hava Kuvvetlerinde görev yapan kahraman arkadalarmn büyük emei vardr. Teröristle mücadele harektmz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararllkla devam edecektir. Hemen hemen bütün pilotlarmzn katlmyla gerçekleen son dönemlerinin en kapsaml harektlar olarak tarihe geçen Frat Kalkan ve Zeytin Dal harektlarnda Hava Kuvvetlerimiz büyük çapl bir harekt planlayp, emir ve komuta edebileceini ve baaryla icra edebileceini dost ve düman herkese göstermi, gpta edilecek bir baar kazanmtr. Bu vesileyle büyük bir özveri ve gayretle gece gündüz demeden görevini icra eden bata Kymetli Sayn Hava Kuvvetleri Komutanmz ve tüm arkadalarm bir kez daha içtenlikle tebrik ediyorum. Kymetli kahraman pilotlarm bu kutsal yuvada aldnz askeri uçu eitimiyle en zor artlarda dahi görevinizi yerine getireceinize ve bayraklaan Türk topraklarnn bütünlüünün ve güvenliinin teminat olan Türk Silahl Kuvvetlerine güç katacanza yürekten inanyorum.

YA KÜTÜÜNE UçAK MAKETNN çAKILDI

Konumasnda disiplinin önemine deinen Güler, disiplinin askerlik mesleinin özü ve baarnn vazgeçilmez anahtar olduunu ifade etti. 2nci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Yaar Kadolu ise Türk Hava Kuvvetlerinin verilen görevleri her zaman baar ile yerine getirdiini söyledi. 2nci Ana Jet Üssünün de bu baary salayan pilotlarn yetitii tek ocak olduunu vurgulayan Kadolu, 15 Temmuz darbe giriimine dair ise 15 Temmuz gecesi, Türk Hava Kuvvetleri içerisinde yuvalanm olan hainlerin, anl geçmiimize halel getirme çabalar, halkmz ile birlikte boa çkarld. çimizdeki bu hainler büyük ölçüde temizlendi. Hava Kuvvetlerinden ayrlanlar tekrar çarld ve çok sayda kii tekrar aramza döndü. çok sayda fedakr, yürekleri vatan sevgisi ise dolu askerlerimiz, uçu eitimine katk salamak üzere geri geldi dedi.

Konumalarn ardndan eitimlerini baar ile bitiren pilotlar brövelerini takt. Pilotaj eitimini derece ile bitiren Hava Pilot Yüzba Mustafa en, mezun pilotlar adna konuma yapt. Ya kütüüne uçak maketinin çaklmas ve aile fotorafnn çekilmesiyle tören son buldu.

Pilotaj eitimini tamamlayan 52 subayn 41i F-16ya atand. Diplomalarn alan pilotlardan 4ü helikopter, 5i ulatrma bürosuna atand. Pilotlardan biri Deniz Kuvvetlerine, biri de Sahil Güvenlik Komutanlna atand. 211 pilot adaynn ise uçu eitimlerinin sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git