Hurdadan akülü araba yaptılar

Hakkari'de iki kardeş hurda malzemelerle akülü araba yaptı

Haberler 13.01.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde yaayan Musa ve Yusuf Ylmaz kardeler, hurda malzemelerden yaptklar elektrikle arj edilebilen akülü araçlaryla ilerine gidip geliyor.

lçede kendilerine ait demir dorama atölyesinde çalan iki karde, almak istedikleri araçlarn fiyatnn yükselmesi nedeniyle hurda malzemelerden kendilerine araç yapmaya karar verdi.

Bunun üzerine, hurda demir, tahta, el arabas tekerlei, direksiyon, anzman, gaz pedal ve araç kontan bir araya getiren kardeler, 20 günlük çalmayla elektrikle arj edilen akülü araba yapmay baard.

Kardeler, saatteki hz 35 kilometreyi bulan araçlaryla test sürüü yapt.

K KARDEN ZEKASI

Yusuf Ylmaz, gazetecilere yapt açklamada, akllarnda araba yapma konusunda oluan fikir üzerine çalma balattklarn belirtti.

Araba hayallerini bir ekilde gerçekletirmenin mutluluunu yaadklarn belirten Ylmaz, Telefonlardan aratrma yaptk. Örnekleri görünce bizde yapabiliriz diye düündük. Elektrikle arj edilebilen akülü ve doa dostu bir araç. çevre kirlilii yaratmyor. Mazot ve benzin derdimiz de olmuyor. Saatte 35 kilometre hzla gidiyor. 8 saatte arj ediliyor. lerde daha güzel eyler de yapmay düünüyoruz. diye konutu.

Musa Ylmaz ise arabay yapmak için deiik parçalardan faydalandklarn ifade ederek, El arabas tekerlei, tahta ve baz parçalar çöpe atmayarak deerlendirdik. Direksiyon, kontak, anzman, gaz, plastik ve demir parçalar kullandk. Fiyatlar pahal olduu için araba alamadk. Bizde kendi imkanlarmzla bunu yaptk. e bu arabayla geliyoruz. Yakt derdimiz yok. Ulama para vermiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git