Hürjet ilgi odağı oldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin, Jet Eğitim ve Yakın Destek Uçağı Geliştirme Projesi kapsamında tasarladığı Hürjet, Farnborough Airshow'da ilgiyle karşılandı

Haberler 18.07.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havaclk profesyonelleri uçan yer prototipini incelerken, Hürjet ekibi sorulara yant verdi

Türkiyenin jet eitimi ve yakn destek uça ihtiyacnn karlanmas amacyla tasarlanan Hürjet, ngilteredeki Farnborough Airshowdaki dünya lansmannda ilgi oda oldu.

Türk Havaclk ve Uzay Sanayii, dünyann en önemli havaclk fuarlar arasnda yer alan Farnborough Airshowa güçlü bir katlm gösteriyor.

irket, fuara milli hava platformlar ve yeni logosuyla adeta çkarma yapt.

Fuarda, eylül aynda ilk uçuu planlanan T625 Özgün Helikopter ve nsansz Hava Arac ANKA sergilenirken, Türkiyenin tek kalemde en büyük savunma ihracatnn gerçekletirildii T129 Atak helikopteri de uçu gösterisi yapt.

Türk Havaclk ve Uzay Sanayiinin fuardaki en büyük sürprizi ise Hürjet oldu.

Türk Hava Kuvvetlerinin ve uluslararas pazarn ksa dönemdeki ihtiyaçlarn hedef alarak, jet eitim ve hafif taarruz uça gelitirilmesi amacyla balatlan Hürjet Projesi kapsamnda ortaya çkan yer prototipi ilk kez fuarda sergilendi.

Fuarda dijital kamuflajl olarak yer alan Hürjetin kuyruunda tarih boyunca Türk milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartal figürü yer ald. Hürjetle birlikte TÜBTAK SAGE tarafndan gelitirilen Hassas Güdüm Kiti82, Kanatl Güdüm Kiti, Türkiyenin ilk milli hava füzeleri Gökdoan ve Bozdoan; ROKETSAN tarafndan gelitirilen Teber Lazer Güdün Kiti MK81 ve MK82, LUmtasa yer verildi.

Hürjet, Farnborough Airshowda ilgiyle karland. Havaclk profesyonelleri uçan yer prototipini incelerken, Hürjet ekibi sorulara yant verdi.

Dijital kamuflaj tercihiyle ilgili çok sayda soru gelirken, bu tercih, uçak tasarmlarnn tantmnda yeni bir trend oluturulup oluturulmayaca deerlendirmelerine konu oldu.

Sektörden gelen sorularn odanda Hürjetin kime rakip olaca yer ald.

Baz önemli uçak üreticilerinin yönetici ve temsilcileri de Türk Havaclk ve Uzay Sanayii alesini ziyaret ederek Hürjeti inceledi.

Hürjet ne zaman uçacak, Projeye ne zaman baladnz da tasarm ortaya çkt sorular, Hürjet ekibinin en fazla yantlad sorular oldu.

Türk Havaclk ve Uzay Sanayii yetkilileri, Hürjet lansman dolaysyla youn bir mesai harcarken, ilgiden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git