Hutbede "yılbaşı" uyarısı!

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye genelinde camilerde okunan cuma hutbesinde, "Unutmayalım ki ömür sermayesinden geçen bir yılın sonunda kendini ve yaratılış gayesini unutarak, değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimeşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz." ifadelerine yer verildi.

Haberler 31.12.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelindeki tüm camilerde olduu gibi Diyarbakrdaki camilerde de, Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan Ömür nimeti konulu cuma hutbesi okundu.

YILBAI UYARISI

Hutbede, Kyamet gününde insanolu u be eyden hesaba çekilmedikçe Rabbinin huzurundan bir yere kmldayamaz. hadisi erifine yer verilerek, kyamet gününde insanlarn, ömrünü, gençliini nerede nasl geçirdii, kazancn nereden elde ettii, nereye harcad, ilmiyle amel edip etmedii gibi sorularla hesaba çekilecei hatrlatld.

Müminlerin yl sonu nedeniyle hadiste dile getirilen sorular kendilerine sormas istenen hutbede u ifadeler kullanld:

ÖMÜR SERMAYES

Unutmayalm ki ömür sermayesinden geçen bir yln sonunda kendini ve yaratl gayesini unutarak deerlerimizle örtümeyen, insan hayatna katks olmayan gayri meru tutum ve davranlar sergilemek bir mümine asla yakmaz. Yeni bir yln ilk saatlerinin baka kültürlere, baka dünyalara ait ylba elenceleriyle israfa dönütürülmesi ne kadar da düündürücüdür.

Sevap-günah, hayr-er konularnda muhasebe yaplmas gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi ans oyunlaryla heba edilmesi ne kadar da üzücüdür. Yüce Rabbimiz, ömrümüzün kalan ksmn geçen ksmndan daha hayrl ve bereketli yaayabilmeyi bizlere nasip eylesin. Hesabn veremeyeceimiz bir hayat yaamaktan hepimizi muhafaza eylesin.

Ana Sayfaya Git