Huzur asayişi!

İl Emniyet Müdürlüğünce, huzur ve güvenliğin devamlılığının sağlanması amacıyla 58 ekipte 450 personelin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Haberler 09.12.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüünce Diyarbakr il merkezinde huzur ve güvenliin devamllnn salanmas için önceki gece yürüttüü Huzur operasyonu kapsamnda, bahis oynatan ebekeler ile uyuturucu kulananlara darbe indirildi.

Merkez Yeniehir ilçesinde, l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü koordinesinde, kentte huzur ve güvenliin devamlln salamak, yaanabilecek olumsuzluklara kar önceden önlem almak için üpheli görülen ve aranan, suç ilemeye yönelik davranlarda bulunan, uyuturucu kullanan ve satan, kumar oynayan ve oynatan kiilere yönelik asayi uygulamas gerçekletirildi.

Cumhuriyet, Aziziye ve Gürdoan Mahallelerindeki uygulamaya, Özel Harekat, Narkotik, Terörle Mücadele, Güvenlik, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele, çevik Kuvvet, çocuk ube Müdürlükleri ile lçe Emniyet Müdürlüünden 58 ekipte 450 personel katld.

BAHS OYNATANLAR

Balar ilçesinde yasad kumar oynatan mekanlara yönelik e zamanl operasyon gerçekletirildi. l genelinde tesis edilen huzur ve güven ortamnn muhafazas için, meydana gelebilecek olaylara kar önceden önlem almak, önleyici kolluk hizmetlerini yapmak, üpheli görülen ve aranmakta olan, suç ilemeye yönelik davranlar ve hareketlerde bulunan ahslar, uyuturucu madde kullanan ahs ve satclarna, kumar oynayan ve oynatan ahslara yönelik düzenlenen operasyonda 834 ahsn Genel Bilgi Taramas (GBT) yapld. çeitli suçlardan aranan 6 ahs yakaland.

157 KYE CEZA KESLD

Balar ilçesinde ise akam saatlerinde kumar oynatan ve daha önce defalarca baskn yapld örenilen mekanlara yönelik düzenlenen operasyonda ise 6 iyeri sahibine kumar oynatmaktan ilem yaplrken, tombala oynayan 157 kiiye 36 bin TL idari para cezas kesildi. Ayrca iyerlerinde tütün mamulleri kullanan ahslara ve iyerine 10 bin 763 TL ceza yazld. Uygulama sonucunda 6 adet tombala makinesi, 6 adet kamera, 10 adet televizyon çok sayda oyun kart ve pulu ele geçirildi. Kumar oynatan iyerleri de mühürlendi.

6 L MERKEZNDE UYUTURUCU

Diyarbakr merkezli 6 ilde 44 adrese uyuturucu tacirlerine yönelik afak operasyonu düzenlendi. Diyarbakrda helikopterin havadan destek verdii operasyonda, baz üphelilerin evlerinin kaplar koçba ve balyozlarla krld.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Narkotik ube ekiplerinin 5 Nisan ve 17 Haziran tarihleri arasnda yaptklar ve 2 ton 844 kilo esrar ele geçirdikleri operasyonlarda yakalanan 19 kiiden alnan ifadeler ile yaplan çalmalar dorultusunda, uyuturucu temini, nakli ve pazarlamas yapan 44 üpheli daha belirlendi. Bunun üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan Diyarbakrda 23, Batmanda 10, anlurfada 5, Konya, Gaziantep ve Mersinde 2er olmak üzere 44 üpheli hakknda yakalama karar çkarld. Kararn ardndan Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafndan 6 ilde 44 adrese e zamanl afak operasyonu yapld.

Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslann yönettii, Terörle Mücadele ve Özel Harekat polislerinin de yer ald helikopter destekli operasyona 485 polis katld. Operasyonda, baz üphelilerin ikametlerinin kaplar koçba ve balyozlarla krld.

Operasyonun devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git