Huzur sokağı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Atilla'nın talimatıyla merkez Bağlar ilçesindeki atıl bir alan düzenlenerek "huzur sokağı"na dönüştürüldü.

Haberler 07.07.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, atl bir alan modern bir parka dönütürerek yallarn yüzünü güldürdü.

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann kentteki vatandalar hak ettikleri belediye hizmeti ile buluturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Atillann talimatyla merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesindeki atl bir alan, yaplan çalmalarla huzur sokana dönütürüldü.

Kentte ilk defa böyle bir hizmet ile karlaan yallar, huzur sokanda akranlaryla bir araya gelerek sohbet ediyor.

Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüünde görevli Necdet Kaygsz, alann atl olduunu, buray yallar için daha huzurlu bir ortama çevirmeye çaltklarn söyledi.

Kaygsz, Yallar kahvehaneye gideceklerine gelip burada oturup dama oynayacaklar, aralarnda sohbet edecekler. Burada güzel vakit geçirmeleri için bir ortam oluturduk. dedi.

Daha önce çocuk soka oluturduklarn anmsatan Kaygsz, baka ya gruplarna göre de çalma yapacaklarn kaydetti.

- çok memnun kaldk

Kent sakinlerinden 81 yandaki Mehmet Tevfik ehir ise emekli olduu için çok vakti bulunduunu, oluturulan huzur sokanda arkadalaryla sohbet ettiini söyledi.

ehir, çok güzel olmu, Allah raz olsun yapanlardan. Daha önce bu semtte oturabileceimiz sadece bir park vard o da uzakt. çok memnun kaldk. Arkadalarmn hepsi emekli. Burada rahat oturup konuuyoruz. ifadelerini kulland.

Sokan ziyaretçilerinden 82 yandaki Ahmet Karaman da, kendileri için yaplan alandan memnun kaldn dile getirdi.

Daha önce kahvehanelerden baka oturacak yerleri olmadn belirten Karaman, Arkadala beraber oturup eski zamanlar konuuyoruz. çok güzel olmu, Allah hayrlarn kabul etsin. Evim yaknlarda olduu için her gün gelip burada oturuyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git