Huzur sokağımız uğrak yer oldu!

Büyükşehir Belediyesince merkez Bağlar ilçesinde oluşturulan Huzur Sokağı'nda, mahalle sakinleri hoşça vakit geçiriyor.

Haberler 11.06.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan Huzur Soka ad altnda düzenlenerek güzelletirilen, merkez Balar ilçesindeki atl alan, vatandalarn youn ilgisi nedeniyle bo kalmyor.

Bölgede, PKK mensuplarnn, sokaklara çukur kazp barikat kurduu dönemler geride kalrken, görevlendirmesi yaplan belediyelerin hizmetleriyle sokaklar, rengarenk görüntülere sahne oluyor.

Nükhet Cokun Caddesi üzerinde bulunan ve Büyükehir Belediyesince Huzur Soka ad altnda çevre düzenlemesi yaplarak dinlenme ve etkinlik alanna dönütürülen meydan, mahalle sakinlerinin urak yeri oldu. çiçekler ekilen, oyun masalar kurulan ve 3 boyutlu resimlerin bulunduu sokakta, Balar ilçesi sakinleri güzel vakit geçirmenin keyfini yayor.

HUZUR SOKAI

Vatandalardan Mehmet Salih Deren, ramazan ay nedeniyle iftar beklemek için arkadalaryla sokakta sohbet ettiini söyledi.

Kaldklar mahallede oturup dinlenebilecekleri park olmad için buraya geldiini belirten Deren, Bu bölgede baka bir alan yok, buras bizim için yeterlidir. Güzel yaplm bir yer. Yan tarafta hastane olduu için bayanlar ve çocuklar da gelip burada dinleniyor. ifadelerini kulland.

Her gün huzur sokanda arkadalaryla sohbet ettiini ifade eden Cihan Yaar ise, Herkes oruç olduu için buraya gelip gölgelikte oturuyor, dinleniyor. Burada yallar için bir çay içme yeri de yaplsa çok güzel olur. Önceden burada hiçbir ey yoktu, oturamyorduk. imdi ise çok güzel olmu. Oturup dinleniyoruz, sohbet ediyoruz, çok güzel geçiyor. dedi.

Stk Koyuncu da, kahvehanede oturmak yerine bu sokakta vakit geçirmeyi tercih ettiini belirterek, Keke biraz daha büyük olsayd, daha güzel olurdu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git