Huzura kavuşan Nusaybin'de "turizm" toplantısı

Nusaybin Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen toplantıda, TÜRSAB yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla ilçenin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için yapılması gerekenler görüşüldü.

Haberler 28.03.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybin Ticaret Odas öncülüünde düzenlenen organizasyon kapsamnda Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt, TÜRSAB htisas Komite Bakan brahim Tanrverdi, TÜRSAB ncoming Turizmi htisas Bakan Hamit Kuk, turizm seyahat acenteleri yetkilileri ve basn mensuplarndan oluan bir heyet davet üzerine ilçeye geldi.

TÜRSAB yöneticileri, Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mehmet Balkçlar makamnda ziyaret ederek, ilçedeki çalmalarla ilgili bilgi ald.

Daha sonra Kasr- Serçehan Otelde düzenlenen toplantnn açlnda konuan Nusaybin Ticaret Borsas Bakan Necdet Akta, turizm açsndan tarihi bir gün yaadklarn söyledi.

Turizm sektöründen temsilcileri Nusaybinde arlamaktan duyduklar memnuniyeti dile getiren Akta, ilçede ilk kez turizm konusunda bu kadar geni kapsaml bir toplant yapldn aktard.

TURZM SEKTÖRÜ YÖNELD

Akta, Amacmz, Nusaybinin daha önce baz medya organlarnda farkl oluan algsn krmak, Nusaybinin gerçek potansiyelini ve turizmini ön plana çkarmak. Nusaybin beyaz güllerin ehriydi. Tarihin, kültürün, tarmn, ticaretin, snr ticaretinin merkeziydi bir zamanlar. Ama maalesef ar badireler atlatm bir ilçe. Allaha ükür Nusaybinde güven ve huzur ortam var. dedi.

lçedeki tarihi deerleri yeterince tantamadklarna iaret eden Akta, unlar kaydetti:

Artk elimizi tan altna koyup, herkesin üzerine düen vazifeyi yerine getirmesi gerekir. lçeyi turizmde en yüksek platformda tantmamz gerekir. Nusaybinde dünyann ilk üniversitesinin bulunduu Mor Yakup Kilisesi, hemen yannda inanç parknda yer alan Zeynel Abidin Camisi ve türbesi, Mor Evgin Manastr var. Tantmn yapamadmz Beyazsu Vadisi yer alyor. Nusaybin üzerinde oluan bu talihsiz algy artk krmak istiyoruz.

TURLAR DÜZENLENMEL

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt, Nusaybine gelirken uçakta yer bulmakta zorlandklarn belirterek, ilçenin turizm yönünden tantm için turizm neferlerine büyük i dütüünü aktard.

Kültür turlarna Nusaybinin nasl dahil edilebileceini görümek için geldiklerini anlatan Kurt, Son dönemde bat illerinden Mardin ve Midyata yönelik seyahat younluu söz konusu. Bu turlara mutlaka Nusaybinin de dahil edilmesi gerekir. ehir, Suriye ile sfr noktada. Kahvelerimizi Kamlya bakarak içtik. Dünyann ilk üniversitesinin ve dolaysyla ilk rektörün buradan çkt belirtiliyor. Bu balamda üniversitelerden akademisyenler veya rektörlerden oluan bir grup burada arlanabilir. eklinde konutu.

Kurt, tantm için sosyal medyadan da faydalanlmas önerisinde bulundu.

Toplantnn ardndan heyet ilçedeki tarihi mekanlar ziyaret etti.

Ticaret Borsas Bakan Akta, program sonunda heyeti Beyazsuda arlad.

Ana Sayfaya Git