Huzurlu bayram için!

Emniyet Genel Müdürlüğünce Ramazan Bayramı süresince uygulanacak asayiş önlemlerine ilişkin genelge yayımlandı.

Haberler 13.06.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünce Ramazan Bayram süresince uygulanacak asayi önlemlerine ilikin genelge yaymland.

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, vatandalarn bayramlarn huzur ve güven içerisinde geçirebilmelerini salamak amacyla alnacak asayi tedbirlerine ilikin genelge, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren imzasyla 81 il emniyet müdürlüüne gönderildi.

Bu kapsamda, alveri merkezleri, pazar yerleri, çarlar, piknik alanlar ve plajlar gibi bayram tatili süresince vatandalarn youn olarak bulunaca bölgelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandrclk olaylarnn önlenmesi için yaya ve motorize ekip uygulamalar artrlacak.

- Terminal ve garlarda tedbirler artrlacak

ehirleraras otobüs terminali, gar, hava ve deniz limanlar ile ehir içi toplu tama araçlar ve duraklarnda oluabilecek younluklar dikkate alnarak kontroller artrlacak ve üpheli kiilere yönelik uygulamalar yaplacak.

Muhtemel olaylarn ve vatandalarn huzurunu bozan davranlarn engellenmesi ve aranan kiilerin yakalanmas amacyla umuma açk istirahat ve elence yerleri bayram tatili süresince kontrol edilecek.

Vatandalarn bayram ziyareti ve tatil amacyla ikametlerinden ayrlacak olmalar ve i yerlerinin de uzun süre kapal olacandan, evden ve i yerinden hrszlk olaylarnn artabilecei deerlendirilerek hrszlk üphelilerine kar uygulamalar yaplacak.

Bayram tatili süresince vatandalarn ziyaret edecei mezarlklarda gerekli güvenlik önlemleri alnarak giri ve çklar kontrol edilecek.

- Toplum destei salanacak

Halkn ihbar, istek ve ikayetlerinin deerlendirilmesinde ve takibinde gerekli hassasiyet gösterilerek, toplumun desteinin salanmasna yönelik çalmalar yaplacak ve ihbarlara daha hzl intikal edilecek.

çocuklarla ilgili kayp müracaat veya kayp bilgisi alnmas durumunda gerekli ilemler ivedilikle yerine getirilecek.

Personel klk ve kyafetleri ile araçlarnn temiz ve düzenli olmasna dikkat edecek, polis-halk ilikilerine özen gösterilecek.

Ana Sayfaya Git