İbadete açıldı

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 640 yılında inşa edilmiş olan tarihi Ulu Cami'nin restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

Haberler 02.12.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatyla restorasyon çalmas balatlan Kocaköy Ulu Caminin restorasyonu tamamland.

1370 yllk tarihi geçmii bulunan ve 640 ylnda ina edilmi olan Ulu Cami, Valilik Yatrm zleme ve Koordinasyon Bakanl tarafndan Kültür Varlklarnn Korunmasna ait Katk Pay Fonu ile salanan bir milyon 6 bin 664 liralk finans destei ile restorasyon çalmalar tamamlanarak ibadete açld.

RESTORE EDLD

Restorasyonu tamamlanan caminin açlna, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Kocaköy Kaymakam ve Belediye Bakan Vekilli Yasin Yunak, l Müftü V. Nihat Koç, lçe Müftüsü Nihat kömür ve vatandalar katld.

BADETE AçILDI

Kocaköy ilçesinin tek tescilli tarihi yaps olan Ulu Camide, Cuma namaz klnmasnn ardndan camide incelemelerde bulunan Vali Güzelolu, görevlilerden caminin tarihi ve yaplan restorasyon çalmalar hakknda bilgi ald.

Valilik tarafndan cami önünde vatandalara pilav ve kavurma ikramnn ardndan Vali Güzelolu, vatandalarla bir süre sohbet edip sorun ve taleplerini dinledi. Kocaköy Ulu Cami yaknlarnda bulunan eyh erafettin ve eyh smetullah türbelerini de ziyaret ve dua ettikten sonra ilçeden ayrld.

Ana Sayfaya Git