İcazet aldılar

Mardin'de hafızlık eğitimini tamamlayan 5 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Haberler 05.05.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat lçe Müftülüü tarafndan Hac Kasm Altunkaynak Camisinde düzenlenen törende Hafzlk ve Kuran Kursu eitimlerini tamamlayan 5 hafza Diyanet leri Bakanl tarafndan onayl sertifika verildi.

Hac Kasm Altunkaynak Kuran ve Hafzlk Kursunda yatl kalan ve hafzlk eitimini tamamlayan hafzlar için cüppe giyme ve icazet töreni düzenlendi.

lçe Müftüsü Mehmet afi Bilik, hafzlk eitimini tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

5 kii düzenlenen törenle sertifikalarn ald.

Bilik, Hafzlar bizim gurur kaynamzdr. Hafzlarn says arttkça memleketimizde bereket artacaktr. Kuran- Kerim ile amel ettikçe Rabbim rahmetini bizlere yadracaktr. Kuran- Kerimin manasn ve hükümlerini kalplere ilemek, onu yaamak ve bu suretle hayata hakim klmak gerekiyor. nanyorum ki bugün 5 hafz kardeimiz de bu istikamette hayatlarn sürdürecek ve etraflarna k saçacaklardr. diye konutu.

Hafzlk kursu öreticisi efik Bakr ise, Hafzln asl gayesi Kuran- Kerimi ezberlemek deil, onu anlamak ve yaamaktr. Ayn zamanda hafzlar, Kuran- Kerimi insandan insana ulatrarak kyamet gününe kadar korunmas mucizesini icra etmektir. dedi.

Tören, okunan Kuran- Kerim, Mevlid-i erif ve ilahiler ile sürdü.

Konumalarn ardndan Bilik, hafzln tamamlayan Yusuf Özta, Mehmet Sultan Salam, Mehmet Ata Salam, Mustafa Gegez ve Fatih Delene icazet belgesi verdi.

Ana Sayfaya Git