İcazet aldılar!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır Ulu Cami'de gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Programı'na katıldı.

Haberler 13.09.2021 - 07:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Diyarbakr Ulu Camide gerçekletirilen Hafzlk cazet Programna katld.

Erba, Sur ilçesinde bulunan Ulu Camide düzenlenen programda yapt konumada, Kuran- Kerimi ezberleyen gençlerin hafzlk icazet merasimi vesilesiyle Diyarbakrda bulunduklarn ve bundan gurur duyduklarn söyledi.

slam dininde hafzln önemine deinen Erba, Hafzln tamamlam kardelerimizin ve gençlerimizin icazetlerini almak için düzenlenen merasim, merasimlerin en hayrlsdr. Ruhumuza, hayatmza ifa ve rahmet olan zihinlerimizi aydnlatan ve bizlere sonsuz ufuklar açan yüce kitabmzn ezberlenmesinin heyecan bizi bu güzel mekanda, Anadolumuzun belki de ilk ezannn okunduu bu diyarda, Diyarbakr Ulu Camide buluturdu. diye konutu.

HDAYET REHBERDR

Kuran- Kerim insanlar karanlklardan aydnla çkaran bir hidayet rehberidir. diyen Erba, öyle devam etti: Kuran- Kerim hakk hakikati, ilmi irfan, edebi hikmeti, adaleti, sevgi ve saygy, merhameti, ahde vefay, iyi kul olmay, iyi baba, anne, aile, e ve iyi evlat olmay öretiyor. Yoksa insanlk karanlklardan aydnla nasl çkacak. Kuran- Kerim insan ve inanan topluluklar yücelten bir kitaptr. Bu kitaba ve onun gösterdii ilkelere snarak yüceltir. Onun için Kuran- Kerimin bir hayat rehberi, hidayet klavuzu bilinciyle iman etmeli ve onun hayat veren ilkelerini mesajlarn en doru ekilde anlamann ve yaamann gayreti içinde olmalyz. Onun lafzn en doru ekilde okumak, manasn okumak ve ahkamn yaamak için gayret sarf etmeliyiz.

KURAN OKUMA AZM

Türkiyede her geçen gün Kuran- Kerim okuma azmi ve heyecannn arttn belirten Erba, gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiini ifade etti. Hafzlk örencilerine eitim öretim hayatlarnda da baar göstermeleri konusunda telkinde bulunan Erba, Kuran kurslarnda ve camilerde görev yapan, hafz yetitiren imam ve vaizlere teekkür ettiklerini söyledi.

Konumann ardndan baz hafzlar Kuran- Kerimden sureler okudu. Daha sonra yaplan duann ardndan temsili olarak hafzlk berat almaya hak kazanan 93 örenciden 2sine hafzlk beratlar verildi. Tören toplu fotoraf çekiminin ardndan sona erdi.

Programa, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Diyanet leri Bakanl Bakan Yardmcs Huriye Mart, Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyanet leri Bakanl Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakan Hafiz Osman ahin, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr katld.

Ana Sayfaya Git