İcazet aldılar

Diyarbakır'da "Hafızlık ve İslami İlimler İcazet Programı" yapıldı.

Haberler 24.05.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen, Hafzlk ve slami limler cazet Programnda, eitimini tamamlayan 136 kiiye icazet belgesi verildi.

Sur ilçesinde bulunan Suffe Yatl Erkek Kuran Kursunda 57 hafz ve 79 slami ilimler örencisine yönelik icazet belgesi takdim program yapld.

HAFIZLIK VE SLAM LMLER CAZET

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda konuan Diyarbakr Valisi Ali hsan Su, Diyarbakrn slam tarihinde önemli bir yere sahip olduunu söyledi.

Diyarbakrn slami ilimler noktasnda örencilerin yetitirildii bir merkez konumunda olduunu ifade eden Su, hafzlk eitiminin önemine ilikin Hazreti Muhammedin hadislerinden örnekler verdi.

Y NSANLARIN YETTRLMES çiN

Vali Su, Diyarbakr ilimiz, Müslümanlara ve buradan da Anadolunun kaplarn açld güzel ilimizdir. Bu güzel merasimde hafzlar ve ilim irfan sahibi gençlerimiz yetimi. Güzel bir müessesinin içerisinde talebeler yetitiriliyor. Bunlar görünce aklma Peygamber Efendimiz Hadis-i eriflerinde kii öldüü zaman amel defteri kapanr ama 3 kiinin amel defteri kapanmaz. Birincisi, sadaka-i cariye yapan. kincisi, ardndan faydal bir ilim brakanlar. Üçüncüsü, ardndan salih bir evlat brakandr. diye buyurulur. Hafz ve ilim sahibi kardelerimiz anne-babalarnn ardndan dua edecekler. Ümmeti Muhammede dua edecekler, Müslümanl ve dinimizi öretecekler. Bu kardelerimiz kendilerini ilim ve irfana vermiler. dedi.

BÜYÜK SORUMLULUK SAHB OLDULAR

cazet alan örencilerin büyük bir yük yüklendiini hatrlatan Vali Su, Bugün tüm dünyann ihtiyac olan iyi insan yetitirmektir ve örnek insanlar oluturabilmektir. En büyük örnek Peygamber Efendimizdir. Ülkemizde ve dünyada Müslüman olarak iyi örneklere numune insanlara ihtiyaç var. te buradan da örnek kardelerimiz yetiiyor. Bu yetien kardelerimiz inallah tüm insanln düzelmesi için iyilie, doruya ve güzele yönlendirilmesi için gayret edecekler, çalacaklar. Kötülükten ne kadar kiiyi iyilie çekebilirlerse krdr. Hem hafzlar hem ilim erbab böyle bir ar yükün altnda. Bu yük çok önemlidir çünkü; Cenab- Hak Kuran da biz kullarmzdan seçtiklerimizi Kuran a varis kldk. buyuruyor. te bu kardelerimiz Kurana varis olmular. Böyle önemli bir hizmete, verasete aday olmular. Bugün de inallah hep birlikte icazetlerini vereceiz. eklinde konutu.

Y NSAN YETTREBLMEK

Daha sonra törende konuan Diyarbakr l Müftüsü Lütfü mamolu, hafzlk iyi insan yetitirmenin en önemli yollarndan biri olduunu vurgulad.

mamolu, Kurana hizmet noktasnda hafzln çok büyük önem tadna inanyoruz. Yüce Allah; Kuran- Kerime sarlmamz, onun yolunda gitmemiz ve muhafaza edilmesine dair ayetler göndermitir. te muhafaza edenlerin en önemlileri hafzlarmzdr. Kuran- Kerimi hafzlar muhafaza ediyor, hafzlar da Kuran- Kerim koruyor. Biz, kadn-erkek tüm Müslümanlar Kuran- Kerimi okumak, örenmek, ezberlemek ve dedii gibi yaamakla sorumluyuz. Anne ve babalarn çocuklarna verebilecei en büyük miras, onlarn gönüllerine Kuran yerletirmek ve tantrmaktr. çocuklarmzn Kuran- Kerimi örenmesi, hfzetmesi ve onun prensipleriyle yetimesi anne-babalarna Allahn rzasn kazandracaktr. Zira evlada braklan maddi miras ne olursa olsun nihayetinde bu dünyada kalacaktr. Bu sebeple bizlere emanet olan yavrularmz Kuran ahlak üzerine yetitirmeli eitimlerine ehemmiyet göstermeliyiz. ifadelerini kulland.

ÖDÜLLE ÖDÜLLENDRLDLER

Hafzlarn ve slam ilimleri noktasnda örencilerin yetitirilmesinde emei geçenlere teekkür eden Su, daha sonra 136 örenciyi temsilen 2 örenciye icazet belgelerini verdi. Programda, Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Suffe Yatl Erkek Kuran Kursu sorumlusu Tayyip Elçi de birer konuma yapt.

Ana Sayfaya Git