İçişleri Bakanlığı: Bayramda harçlık yok

Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde valilik ve kaymakamlıklara bağlı Açık Kapı birimlerinden harçlık dağıtılacağı şeklinde haberler yayınlanmasına İçişleri Bakanlığı yanıt verdi.

Haberler 30.07.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan Valilikler ve kaymakamlklarda bayram harçl datlacak haberleri hakknda açklama yapld. Bakanlktan yaplan açklamada, Son günlerde sosyal medyada ve baz internet haber sitelerinde Kurban Bayramnda valilikler ve kaymakamlklarda bulunan Açk Kap birimlerinden bayram harçl datlaca yönündeki haberler aslszdr denildi.

çileri Bakanlndan gelen açklama u ekilde:

Son günlerde sosyal medyada ve baz internet haber sitelerinde Kurban Bayramnda valilikler ve kaymakamlklarda bulunan Açk Kap birimlerinden bayram harçl datlaca yönünde aslsz haberlerin yer ald görülmektedir.

2017 ylnda çileri Bakanl bünyesinde kurulan ve daha sonra aama aama 81 il valilii ve 161 ilçe Kaymakamlnda faaliyete geçen Açk Kap ube müdürlükleri ve Açk Kap efliklerinin temel görevi, vatandalarmzn kaymakamlk ve valiliklerdeki i ve ilemlerinde yardmc olmak, ikayet ve taleplerini kaydederek bunlarn etkin ekilde takibini yapmak ve vatandalarmz, takibi yaplan ilem, ikayet veya talepleri hakknda bilgilendirmektir.

AçIK KAPI YARDIM YAPAMAZ

Görev tanmndan da anlalaca üzere, Açk Kap birimlerimizin söz konusu haber ve paylamlarda yer ald gibi sosyal yardm yapabilmesi mümkün deildir. Geçtiimiz Ramazan Bayramnda da yanl bilgiye dayal benzer paylamlara rastlanlm, konuyla ilgili gerekli açklama, kamuoyu ile paylalmtr.

Bu tarz mesnetsiz haber ve paylamlara itibar edilmemesi, Açk Kap birimlerimizden bu yönde bir talepte bulunulmamas, ayrca bu dorultuda vaatte bulunan, yönlendirme yapmaya çalan hiç kimseye itibar edilmemesi, vatandalarmzn madur olmamas açsndan önemlidir.

Ana Sayfaya Git