İçişleri Bakanlığı tam kapanma dönemine ilişkin merak edilen yeni soruları yanıtladı

Göz hekimlerince düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar görenlerin mağduriyet yaşamaması için valilikler/kaymakamlıklarca her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesesinin açık olması sağlanacak.

Haberler 05.05.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, tam kapanma dönemiyle ilgili Skça Sorulan Sorular bölümüne yeni sorular ile cevaplarn ekledi.

Buna göre, tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak sokaa çkma kstlamalar srasnda optisyenlik (gözlükçüler) müesseselerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilecek.

Göz hekimlerince düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olmas ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar gören vatandalarn maduriyet yaamamas için valilikler/kaymakamlklar tarafndan her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesesinin açk olmas salanacak.

Nöbetçi optisyenlik müessesesinin çalanlar, valilik/kaymakamlk nöbet listesiyle birlikte çalma izni görev belgesi formunu manuel düzenlemek ve denetim faaliyetleri srasnda kolluk kuvvetlerine ibraz etmek, ikametle i yeri arasndaki güzergah ve zaman dilimi ile snrl olmak kaydyla sokaa çkma kstlamalarndan muaf olacak.

kamet-i yeri güzergah kstlamas

Sokaa çkma kstlamasndan muaf tutulan ve yaptklar iin doas gereince gün içerisinde birden fazla yerde bulunmalar gereken elektrik ve doalgaz tamir/bakm ekipleri ile veteriner gibi kiilerin, günlük i planlarn göstermeleri halinde kolluk kuvvetlerince yaplacak denetimlerde bu durumlar da göz önünde bulundurulacak.

çiftçilerin e-Bavuru sistemi üzerinden çalma zni Görev Belgesi almalarna gerek yok

çileri Bakanl genelgesi ile tam kapanma döneminde tarm ve orman faaliyetlerinin sürekliliini salamak amacyla Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanmas, ilenmesi, ilaçlanmas, hasad, pazarlanmas ve nakliyesinde çalanlarn sokaa çkma kstlamasndan muaf tutulmalar kararlatrld.

Bu dorultuda tarmsal üretim faaliyetlerinde bulunduunu il/ilçe tarm ve orman müdürlüklerinden alnan çiftçi Kayt Sistemi Belgesi veya Ziraat Odalarnca verilen ve verildii yln tasdikini tayan çiftçi Belgesini ibraz ederek ortaya koyan çiftçilerin ayrca e-Bavuru sistemi üzerinden çalma zni Görev Belgesi almalarna gerek kalmayacak.

çiftçilerin, il/ilçe Tarm ve Orman Müdürlüklerinden alnan çiftçi Kayt Sistemi Belgesi veya ziraat odalarnca verilen ve verildii yln tasdikini tayan çiftçi Belgesini ibraz etmeleri, tarmsal üretim faaliyetlerinde kapsamnda olmalar ve tarmsal üretimi gerçekletirdii bölge ile ikameti arasndaki güzergah ve zaman dilimiyle snrl kalmalar kaydyla, kolluk kuvvetlerince yaplacak denetimlerde baka bir belge sunmalar istenmeyecek.

Ana Sayfaya Git