İçişleri Bakanlığı'ndan 'taksi' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'taksi denetimleri genelgesi' gönderdi. Genelgeye göre, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförlerine 'trafikten men' dahil yasal işlem yapılacak. Ayrıca taksi denetimleri artırılacak, şehirler arası otobüslerdeki gibi taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştirecek.

Haberler 29.09.2021 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan gönderilen genelgede, son dönemde özellikle büyük ehirler bata olmak üzere baz taksi oförlerinin ksa mesafe veya trafiin youn olduu saatlerde yolcu almadna ilikin ikayetlerin artna dikkat çekildi. Bu durumun taksi oförleri ile yolcular arasndaki tartmalar ve asayie etkili olaylar artrabilecei, taksilerde seyahat eden/etmek isteyenler ile turistler arasnda maduriyetlere neden olabilecei vurguland.

TCAR TAKS DENETM

Maduriyetlerin önüne geçilebilmesi için yaplacak denetimler, öyle sraland:

Taksilerde ksa mesafe/trafik younluu gibi nedenlerle yolcunun alnmamasna ilikin ikayet/müracaatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun maduriyetini giderecek. Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta srar eden taksi oförleri hakknda ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal ilem (trafikten men dahil) yaplacak. Taksi denetimleri artrlarak ehirler aras otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak. Taksi yolcularnn yaadklar maduriyetler hakknda ikayetlerini ulatrabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odas vb.) ile ilgili iletiim bilgileri kamuoyu ile paylalacak.

Ana Sayfaya Git