İddianamede dramda çıktı

Bağlar'da PKK'lılarca düzenlenen, 2'si polis 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin tutuklu 6 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, olayın mağdurlarının yaşadığı acıya yer verildi.

Haberler 20.01.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde PKKllarca düzenlenen, 2si polis 13 kiinin hayatn kaybettii saldrya ilikin tutuklu 6 sank hakknda hazrlanan iddianamede madurlarn yaad acya yer verildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, tutuklu sank shak Tayyar, Mehmet Ekmen, Serdar Budak, Suat Sular, Turgay Ebrem ve Ylmaz Budak hakknda 14 kez arlatrlm müebbet ve 6 bin 994 yldan 10 bin 760 yla kadar hapisle cezalandrlmalar istemiyle 4. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen 293 sayfalk iddianamede, patlamada hayatn kaybedenlerin yaknlar, yaralananlar, çocuunu düürenler ve maddi zarar görenlerin yaad dram dikkati çekti.

Saldrda eini kaybeden, kz yaralanan madurlardan M.T, ifadesinde olay günü ei ve kz evden çktktan bir süre sonra patlama sesi duyduunu belirtti.

Olay yerine giderek polislere ei ve kzn sorduunu, ardndan gittii Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde einin vefat ettiini, kznn da bacaklarndan yaralandn örendiini bildiren M.T, ei K.Tnin vefat etmesine, kz E.D.Tnin de yaralanmasna sebep olan teröristlerden ikayetçi olduunu kaydetti.

Saldrda kardeini kaybeden M.E.A. de bombal saldrda yarlanan kz kardeinin beyin kanamas geçirdiini, 12 gün youn bakmda tedavi gördükten sonra vefat ettiini belirtti.

- Türkiyeye snd, saldrda hayatn kaybetti

Suriyedeki iç savatan kaçarak Diyarbakra yerleen maktul Abdurrahman Hasan, terör örgütü PKKnn emniyet müdürlüüne gerçekletirdii bombal saldrda hayatn kaybetti.

Maktulün aabeyi Y.H, ei ve çocuklaryla Suriyede iç sava çkmas üzerine yaklak 3 yl önce ailesiyle Diyarbakra sndn, bu nedenle büyük ac yaadklarn anlatt.

- Bebeini düürdü

Bombal araç saldrsndan önce olay yerine yakn yerde oturan annesini ziyarete geldiini belirten madur .Ö. ise ifadesinde unlara yer verdi:

Patlamann iddetiyle bamdan yaralandm, olumu kontrol ettim, bir ey yoktu. Hemen mutfaa annem ve kardeimin yanna kotum, ikisi de mutfakta kanlar içinde yatyordu. Annem ve kardeimi kendi imkanlarmla 3. kattan aa indirdim. Ambulanslar geldi ve hepimizi hastaneye kaldrdlar. Hamile olduum için düük riskim vard. Patlamadan sonra düük yaptm ve çocuumu kaybettim.

Bu olayda yaralanmama ve karnmdaki bebeimi kaybetmeme sebep olan kii ve kiilerden ikayetçiyim.

- Aile bütünlüüm bozuldu

Eini kaybeden ç.S. de terör örgütü PKKnn aile bütünlüünü bozduunu, hayatn kararttn belirterek, Kzma annesinin ehit olduunu daha sonra anlattm. Kzm sürekli annesinin elini tutan çocuklara bakyor. Ben bu patlamay gerçekletiren ve aile bütünlüümün bozulmasna sebep olanlardan hem bu dünyada hem de ahirette ikayetçi ve davacym. ifadelerini kulland.

- Doan çocuum da yüksek sese kar duyarllk gösteriyor

Patlamada yaralanan A.K. de hamilelii srasnda yaanan saldrnn ardndan geceleri uyku problemi çektiini, bu nedenle geceleri klar kapatarak uyuyamadn kaydetti.

Her an patlama olacak hissiyle psikolojisinin bozulduuna iaret eden A.K, unlar anlatt:

Doan çocuum da yüksek sese kar duyarllk gösteriyor. Yüksek ses duyduunda irkilerek uyanyor. Maddi anlamda da madur olduk. Evdeki eyalarmz zarar gördü ve sonraki zamanlarda baka eve çkmak zorunda kaldmz için bizi olumsuz etkiledi.

Olayda olu ölen .ç. de ifadesinde, saldrda kullanlan bombal aracn olunun kulland aracn aynasna çarparak kaçtn, olunun takip ettikten sonra durdurduu araçta bomba olduunu gördükten sonra Bomba var. diye bardn, sonra da aracn infilak ettirildiini söyledi.

- Hala toparlanmaya çalyoruz

Kzn kaybeden baba M.E. de patlamann ardndan hastanede görevli hemirenin kendilerini aramas sonucu kznn durumundan haberdar olduunu belirtti.

Vefat eden kznn cenazesine bakmaya cesaret edemediini anlatan M.E, unlar dile getirdi:

Otopsi raporundan örendiim kadaryla kzm iç kanama, d kanama ve kemik krlmalar neticesinde ehit olmu. Ben ve ailem bu olaydan dolay psikolojik olarak çok etkilendik. Olum, ablas öldüü için içine kapand, eim zaten kanser tedavisi görüyordu. Bu olay durumunu iyice kötületirdi. Hala toparlanmaya çalyoruz. Yaklak 2 ay kadar uyku problemleri yaadm.

- 4 aylk çocuunu kaybetti

Terör saldrs nedeniyle 4 aylk bebeini kaybeden S.E. de çocuunu emzirdii srada patlama sesi duyduunu, ardndan duvar ve pencerelerin üzerilerine ykldn ifade etti.

Polislerin yardmyla evden çktklarn kaydeden S.E, u beyanlarda bulundu:

Bu olayda 4 aylk olum bandan alm olduu yara ile 26 gün hastanede youn bakmda kald. Daha sonra kurtulamayarak ehit oldu. Ben sa omzumdan yaralandm. Patlayan camlar yüzünden bamda 8-9 diki bulunmaktadr. ki kzm ise cam kesikleri ile ayaklarndan yaraland.

Bu patlama sonucunda evimiz yerle bir oldu, geriye hiçbir eyamz kalmad.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu 6 sann devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ve 2si polis 11 kiinin öldürülmesine ilikin nitelikli kasten öldürme suçlarndan 14 kez arlatrlm müebbet ile aralarnda polis memurlarnn da bulunduu 538 vatandan yaralanmasna sebebiyet verdikleri gerekçesiyle nitelikli kasten öldürmeye teebbüs suçundan da 6 bin 994 yldan 10 bin 760 yla kadar hapisle cezalandrlmalar isteniyor.

Ana Sayfaya Git