İdlib'e müdahale şart!

Esed tarafından İdlib'te yaşanan katliamlara dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen STK'lar, düzenledikleri basın açıklamasında, katliamların son bulması için Türkiye'nin BM nezdinde harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.

Haberler 28.12.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Cami önünde Cuma namazndan sonra yaplan basn açklamasn STKlar adna Nimet Yldrak okudu.

Suriyede 9 yldan bu yana devam eden savan ac bilançosunun artmaya devam ettiini hatrlatan Yldrak, Katil Esedin, Rusyann ve onlarla i birlii içinde olan dier ülkelerin iledikleri cinayetler ülkeyi kan gölüne çevirmi vaziyette. Geçen süre zarfnda bütün dünyann gözü önünde yüzbinlerce insan vahice katledildi, milyonlarcas da ülkelerini terk etmek zorunda kald. Katliamlara kör, sar ve dilsiz kalan bölgesel ve küresel güçlerin ahlaksz, vicdansz ve umursamaz tavr, Suriyedeki trajediyi bugün daha da ileriye tayor. dedi.

Rusya saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü

2018 ylnda imzalanan mutabakata dikkat çeken Yldrak, Suriye nsan Haklar Ana göre, mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde rejim ve Rusyann saldrlarnda bin 300den fazla sivil öldü. Yalnzca geçen ay bandan bu yana bölgede yerinden edilenlerin says 215 bini buldu. Ayn zamanda yaplan saldrlarda 74ü çocuk olmak üzere 225 sivil hayatn kaybetti. ifadelerini kulland.

Özellikle Rusyann Ortadou sürecine dhil olmasn deerlendiren Yldrak, ABD ve ABnin ikircikli tutumlar bölgeyi tamamen kaosa sürükledi. Bizler biliyoruz ki emperyalist güçlerin çkar için insanlarn ölmesi, ac çekmesi ve zayf dümesi hiç önemli deildir. Yeter ki devletlerinin çkar tehlikeye girmesin. diye eletirdi.

Suriyedeki tablo Müslümanlarn içine dütüü zilletin ve mahcubiyetin fotorafdr

Bölge devletlerinin sorunu çözme konusundaki duyarszlna da deinen Yldrak, Müslümanlarn güçsüzlüü ve parçalanml Suriyede çözüm adna artk hiçbir umudu beslemiyor. Tarihin bir kez daha sayfalarna kaydettii bu tablo utanç ve mahcubiyetten baka bir tanm hak etmiyor. Maalesef bu tablo Müslümanlarn utancdr. Bu tablo Müslümanlarn içine dütüü zilletin ve mahcubiyetin fotorafdr. eklinde konutu.

Türkiyenin katliamlara engel olmas insani bir sorumluluktur

Türkiyenin Suriyeli mazlumlara sahip çkma yönündeki politikalarn destekleyen Yldrak, Türkiyenin bu tavr devam ettii müddetçe bizler tarafndan da desteklenmeye devam edecektir. Umarz Türkiye mazlum kardelerine srtn dönmez ve onlar sahipsiz brakmaz ve uluslararas arenada gücünü ortaya koyarak bu katliamlara engel olur. çünkü bu Türkiye için insani bir sorumluluktur ve bu sorumluluktan kaçmamaldr. fade ettiimiz bu sorumluluk gerei Türkiye derhal BM nezdinde harekete geçmeli ve bu katliamlarn son bulmas için bütün gücünü ortaya koymaldr. diye belirtti.

dlibte katliamlarn önlenmesi için Müslümanlar topyekn bir dayanma sergilemeli

Yaanan katliamlar karsnda Müslümanlarn sesini yükseltmeleri gerektiini ifade eden Yldrak, unlar söyledi:

Bugün yan bamzdaki kardelerimize sahip çkma günüdür. dlibte u anda 4 milyona yakn insan yaamaktadr. Zalim Esede teslim olmay kabul etmeyen bu mazlum halk u anda ar bombardman ve kitle imha silahlaryla yok edilmek istenmektedir. Eer gereken tepkiler verilmezse maalesef dlib de dier bölgeler gibi ykma urayacak ve ar bir bilançoyla kar karya kalacaz. Suriyenin dier bölgelerinde yaanan katliamlarn dlibte de yaanmamas için bütün Müslümanlar topyekn dayanma sergilemeli ve zalimlere kar sesini yükseltmelidir. Aksi takdirde mazlum bir halkn ölümüne seyirci kalmann vebalini hiçbirimiz yüklenemeyiz.

Ana Sayfaya Git