Ihlamur 'yeşil altın' olma yolunda ilerliyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ıhlamurlar satışa çıktı. Yaprak ıhlamurun kilosu 200, çiçek ıhlamurun ise 400 liradan satılıyor. Verimin düşük olması nedeniyle fiyatların arttığını belirten aktarlar, kışın fiyatın daha da artacağını söyledi.

Haberler 21.10.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitkisel çaylar satan dükkanlarn tezgahlarn süsleyen hlamurlar görücüye çkt. Geçtiimiz aylarda dalardan toplanp kurutulan hlamurlar, havalarn soumasyla birlikte talep görmeye balad. Özellikle gribal enfeksiyonlara kar k aylarnn vazgeçilmez içecei olan hlamurun fiyatlar ise 200 ile 400 lira arasnda deiiyor.

Ihlamurun kilo eklinde alcs yok

Diyarbakrda bitkisel çaylarn da olduu iletmenin müdürü olan Bünyamin Bünül, çiçek hlamurun kilosunun 400, yaprak hlamurun kilosunun ise 200 lira olduunu söyledi. Verimin düük olmasnn fiyatlarn artmasna neden olduunu anlatan Bünül, hlamurun kilo eklinde alcsnn olmadn, küçük paketler eklinde sattklarn belirtti.

Fiyatlar daha da artacak

Ihlamurun k öncesi büyük rabet gördüünü kaydeden Bünül, Bu yl hlamurda rekolte düük. Ar bir talep var, ama mal yok. Tahminim bu k fiyatlar hiç dümeyecek, aksine artacak. Bence önümüzdeki aylarda hlamurun kilosu 600 liraya kadar yükselecek dedi.

Ana Sayfaya Git