İhl'lerde inovasyon kodlama ve tasarım!

İmam hatip okullarında "inovasyon, kodlama ve tasarım" odaklı HİSAR Projesi başlıyor

Haberler 27.04.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Din Öretimi Genel Müdürlüünce balatlan HSAR (imam hatip, inovasyon, STEM, atölye, robotik) adl proje ile imam hatip okullarndaki öretmenlere yönelik inovasyon, STEM, robotik alannda mesleki geliim eitimi verilecek; örencilere de kodlama ve tasarm odakl düünme becerileri kazandrlacak.

Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz, Milli Eitim Bakanl 2023 Eitim Vizyonunun temel amacn çan ve gelecein becerileriyle donanm ve bu donanm insanlk hayrna sarf edebilen, bilime sevdal, kültüre merakl ve duyarl, nitelikli, ahlakl bireyler yetitirmek. olarak açkladn ifade etti.

Dijital becerilerin gelimesi için içerik üretilmesi ve öretmen eitiminin bu amacn gerçekleebilmesi için belirlenen ana hedeflerden birini oluturduuna dikkati çeken Ylmaz, u bilgileri verdi:

HSAR Projesi balyor

Bu kapsamda örencilerle birlikte biliimle üretim becerileri kazandrmaya yönelik olarak kodlama ve 3D tasarm etkinliklerinin yürütülmesi ve öretmenlere disiplinler aras proje yapm, 3D tasarm ve akll cihaz gibi alanlarda yüz yüze atölye eitimlerin verilmesi faaliyetleri önem arz ediyor. Bu balamda imam hatip okullarndaki öretmenlere yönelik inovasyon, STEM, robotik alannda eitim vermek, öretmenlerin mesleki geliimini desteklemek, örencilere kodlama ve tasarm odakl düünme becerileri kazandrmak, yenilikçi fikirler gelitirme süreci ve disiplinler aras çalmalar ile gelecein mesleklerine hazrlamak, böylece topluma deer katan ve gelien çaa uyum salayabilen bireyler yetitirmek amacyla HSAR (mam Hatip, inovasyon, STEM, atölye, robotik) adl projemizi hayata geçiriyoruz.

Nazif Ylmaz, her ilden öretmenlerin katlmyla 3 hafta sürecek eitici eitimleri ile projeyi balatacaklarn vurgulayarak, imam hatip okullarnda görev yapan 240 biliim teknolojileri öretmenine verilecek eitimlerle projeyi yaygnlatracaklarn söyledi.

HSAR Projesi eitici eitimi için bavurular, http://meb.ai/ftMzr4 adresinden yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git